VVD wil extra geld voor nieuwe wijkboerderij

maandag 8 juni 2015
VVD wil extra geld voor nieuwe wijkboerderij

De fractie van de VVD in de Zwolse gemeenteraad wil dat er extra geld beschikbaar komt voor de nieuwe wijkboerderij aan de Oude Wetering, De Stadshoeve. Dat heeft de fractie maandag laten weten, voorafgaand aan de behandeling van de Perspectiefnota. Een grote groep vrijwilligers uit de wijk werkt momenteel hard aan de komst van de nieuwe wijkboerderij.

Ontmoetingscentrum
De gemeente heeft al wel een basisbedrag beschikbaar gesteld voor de bouw van de wijkboerderij, maar om de uitgebreide variant te maken en onderhouden die de wijk graag wil is er meer budget nodig; De Stadshoeve moet naast een wijkboerderij ook een ontmoetingscentrum worden met een mogelijkheid voor koffie en thee, moestuinen, een grote speelweide en een grote verscheidenheid aan dieren.

‘Grote inzet belonen’
“De VVD ziet hoeveel inzet er in Stadshagen wordt gepleegd met het oprichten van de wijkboerderij. De VVD wil daarom extra geld aan dit initiatief gunnen zodat Stadshagen de mooie stadsboerderij kan neerzetten die de wijk verdient”, schrijft VVD-fractievoorzitter Aly van der Vegte – Poot. De steun van de VVD is een opsteker voor de grote groep vrijwilligers die een bouwklaar plan onder architectuur van 19 het atelier heeft gemaakt.

Wijk wil graag plek voor jong en oud
Tijdens een bijeenkomst met inwoners uit de wijk werd er positief gereageerd op de ontwerpen. Uit die avond kwam de nadrukkelijke wens uit de wijk naar voren om voor een uitgebreide variant van de wijkboerderij te gaan waar zowel jong en oud terecht kan.

Donateurs Stadshoeve van groot belang
De Stadshoeve is afgelopen week juist begonnen met een campagne om donateurs in de wijk te werven, om wijkboerderij te kunnen realiseren. De VVD vindt dit een goed initiatief en wil helpen met zogenaamde co-financiering. “Ieder de helft gaan doen, dat past bij deze tijd”. Kortom; donateurs voor de wijkboerderij zijn van levensbelang. Meer weten over de Stadshoeve en doneren? Bekijk de website hier: http://destadshoevezwolle.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!