Warenautoriteit wil speeltoestellen Stadshagen verwijderen

woensdag 26 augustus 2015
Warenautoriteit wil speeltoestellen Stadshagen verwijderen

De Voedsel- en Warenautoriteit wil speeltoestellen in Stadshagen gaan verwijderen of verzegelen die eerder dit jaar door inwoners zijn geplaatst. Het gaat om acht plekken in Stadshagen, waar speeltoestellen eerder ontbraken. De gemeente Zwolle tekent bezwaar aan bij het Ministerie van VWS tegen dit besluit van de Warenautoriteit, omdat de gemeente Zwolle het belangrijk vindt dat inwoners zelf initiatief nemen en er bovendien ook spelregels zijn verbonden aan de plaatsing van speeltoestellen.

Geen certificaat goedkeuring
Het Ministerie wil dat de speeltoestellen aan de Knopenmakerstraat, Klokkengieterlaan, Strodekker en Pottenbakkerstraat worden verzegeld of verwijderd, omdat ze niet door een officiële instantie zijn gekeurd. Voor deze toestellen is dus ook geen certificaat van goedkeuring.

Strenge spelregels
Eerder dit jaar was er juist in samenwerking met de gemeente besloten dat inwoners hun speeltoestellen mochten plaatsen onder voorbehoud van strenge spelregels. Inwoners van de buurten vinden het belangrijk dat kinderen in de buurt kunnen spelen en de gemeente wil dat stimuleren.

Structurele oplossing
De gemeente heeft tegen de besluiten bezwaar aangetekend en wil ook kijken of er een mogelijkheid is voor een structurele oplossing, zodat inwoners buiten de strenge normen voor speeltuinen zelf invulling kunnen geven aan de openbare ruimte.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!