Zorgen in Breecamp rond geruchten over AZC

vrijdag 2 oktober 2015
Zorgen in Breecamp rond geruchten over AZC

In de wijk Breecamp gonst het van de geruchten over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. StadshagenNieuws ontving afgelopen week verschillende vragen over dit hardnekkige gerucht. StadshagenNieuws vroeg de gemeente daarop om commentaar, maar die kon niet op het specifieke gerucht ingaan.

Tijdelijke bebouwing plek voor AZC?
De geruchten binnen de wijk gaan dat de gemeente het oog heeft laten vallen op de stek waar nu het gezondheidshuis zit, aan de Oude Wetering. Het gezondheidshuis verhuist naar het Cultuurcentrum, waarna de bebouwing voor ‘tijdelijke bewoning’ ingeruimd wordt.

De plek ligt pal naast sportvelden en twee basisscholen en daarom maken omwonenden zich zorgen over de geruchten die door de wijk de ronde doen. Bewoners vragen zich af of het gaat om een serieus plan of een hardnekkig gerucht.

‘Locaties worden onderzocht met specifieke criteria’
Woordvoerder Robert Vink van de gemeente Zwolle antwoordt StadshagenNieuws desgevraagd: “Zoals bekend is de gemeente samen met het COA op zoek naar een geschikte locatie voor een AZC in Zwolle ten behoeve van zeshonderd tot achthonderd vluchtelingen. COA en gemeente hanteren bij de beoordeling van de geschiktheid van een locatie daar verschillende criteria voor. Naar verwachting wordt dit najaar het locatieonderzoek afgerond en worden de resultaten naar buiten gebracht.“

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!