Kerstpakkettenactie zoekt vrijwilligers in Stadshagen

dinsdag 24 november 2015
Kerstpakkettenactie zoekt vrijwilligers in Stadshagen

De feestdagen zijn in aantocht en de organisatie van de Zwolse Kerstpakkettenactie is al druk bezig om ook dit jaar voor de Zwolse minima iets extra’s te kunnen doen in de vorm van een kerstpakket. Dit jaar willen ze ruim 1500 kerstpakketten samenstellen en daar hebben zij hulp van vrijwilligers voor nodig. In Stadshagen is de actie nog niet zo bekend en juist in deze wijk heeft de organisatie nog heel veel vrijwilligers nodig tijdens het inzamelingsweekend van 11 en 12 december.

Kerstpakkettenactie
Wat begon als een actie door vrijwilligers uit de Koningskerk in Zwolle-Zuid is nu uitgegroeid tot een grootschalige kerstpakkettenactie in heel Zwolle. Zes vrijwilligers zijn al sinds februari bezig om ruim 1500 pakketten gevuld te krijgen met feestelijke artikelen voor minima in Zwolle. In het weekend van 11 en 12 december is dé grote inzamelingsactie in alle Jumbo’s en Albert Heijn Zwolle-Zuid.

“Sociale minima krijgen nooit een kerstpakket. De pakketten zijn onder andere voor de Voedselbank Zwolle en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg. ” aldus Jan de Beer. Een van de coördinatoren van de Kerstpakketteactie. “Wij willen de verbindende factor zijn in de strijd tegen sociale en materiële armoede. Niet-gelovig of gelovig, allochtoon of autochtoon, arm of rijk, werkloos of werkzaam: de Kerstpakkettenactie gaat over grenzen heen en brengt mensen samen.

Vrijwilligers nodig in Stadshagen
In Stadshagen is de actie nog niet zo bekend en juist in deze wijk heeft de organisatie nog heel veel vrijwilligers nodig tijdens het inzamelingsweekend. De vrijwilligers kunnen zich aanmelden om in het weekend van vrijdag 11 en zaterdag 12 december te helpen om producten in te zamelen in Jumbo Nagelmaeker. Je staat dan samen met nog drie vrijwilliger maximaal 2 uur in de winkel om de producten te verzamelen die winkelende mensen doneren. Op vrijdag 11 december is dat tussen 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 12 december is dat tussen 8.00 – 18.00 uur. Maar ook voor het vervoer van alle producten naar de voedselbank, waar op 17 december de pakketten worden ingepakt, zijn vrijwilligers nodig uit Stadshagen.

Eigen kerstpakket doneren
Het is ook mogelijk om je eigen kerstpakket te doneren voor de actie. Deze kan je dan meenemen naar Jumbo Nagelmaeker tijdens het inzamelingsweekend.

Voor meer informatie over de actie en om je als vrijwilliger op te geven: www.kerstzwolle.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!