Oude Hasselterweg wordt wielerbaan

woensdag 30 maart 2016
Oude Hasselterweg wordt wielerbaan

Het asfalt van de oude Hasselterweg krijgt vanaf medio april een nieuwe bestemming. Nu dit stuk weg niet meer in gebruik is, wordt het omgebouwd tot een 1500 meter lange skeeler-/wielerbaan.

Met de nieuwe baan gaat een langgekoesterde wens van de Zwolse wielerverenigingen Hanzerenners Zwolle, Swolland en GazGas in vervulling. Naast de drie wielerclubs wordt het project ondersteund door Schaatsvereniging Zwolle, dat de baan gaat gebruiken om op te skeeleren.

Voor de Zwolse skeeler-/wielerbaan wordt er voor een groot gedeelte gebruik gemaakt van het bestaande asfalt van de Hasselterweg in Stadshagen. De baan krijgt twee stroken van 3,5 meter breed evenredig aan elkaar. Doordat deze stroken van ruim 700 meter aan beide uiteinden met een lusje aan elkaar worden verbonden krijgt de skeeler-/wielerbaan een totale lengte van ongeveer 1.500 meter.

De baan wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door Schagen Groep, dat in het kader van het 65-jarig bestaan van het bedrijf maar liefst 30.000 euro heeft gedoneerd. Als alles volgens planning verloopt, dan kan de baan medio april in gebruik worden genomen. Na de opening van de skeeler-/wielerbaan zal wielervereniging Hanzerenners Zwolle de baan beheren.

De gloednieuwe skeeler-/wielerbaan biedt aan met name de Zwolse schaats- en wielerjeugd veel meer mogelijkheden. De verwachting is dat hij minimaal zeven jaar kan worden gebruikt. De toekomst van de baan is echter mede afhankelijk van de ontwikkeling van de woningbouw in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!