Wielrennen op de oude Hasselterweg

vrijdag 29 april 2016
Wielrennen op de oude Hasselterweg

Nee, het was geen 1 april-grap: de oude Hasselterweg is in de afgelopen maand daadwerkelijk omgebouwd tot wielerbaan. Twee weken geleden kon de baan langs de Milligerplas in gebruik worden genomen door de Hanzerenners. StadshagenNieuws nam deze week een kijkje bij de jeugdtraining.

Het initiatief voor de baan is genomen door wielrenvereniging Hanzerenners uit Zwolle, maar de baan zal ook gebruikt worden door Swolland en GazGas en door Schaatsvereniging Zwolle. Met ondersteuning van Schagen Groep, die de baan deels financierde, kon in de afgelopen maand de oude weg worden omgebouwd. Een stuk weg van 700 meter heeft aan beide kanten een ‘lus’ gekregen, waardoor de wielrenners nu de beschikking hebben over een baan van 1.500 meter.

Koos Nomden van de Hanzerenners is blij met de nieuwe baan: “Zwolle had nog geen goede wielrenbaan, waardoor we steeds moesten zoeken naar een geschikte locatie om te trainen. We trainden wel vaak op de parkeerplaats van de Wijthmenerplas, maar als het zomers druk is kan dat ook niet goed.” Hoewel de oude Hasselterweg op termijn moet verdwijnen, hoopt de vereniging hier toch minstens een paar jaar te kunnen trainen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!