Stadshoeve leeggehaald voor nieuwbouw

zaterdag 10 september 2016
Stadshoeve leeggehaald voor nieuwbouw

Binnenkort wordt er begonnen met de bouw van het nieuwe ontmoetings- en educatiecentrum van Park de Stadshoeve aan de Oude Wetering. De huidige schuur van de Stadshoeve zal tijdens de bouw gebruikt worden als keet door de aannemer. Hoog tijd om deze eens flink op te ruimen en op te schonen. Met een groepje vrijwilligers zijn zaterdag 10 september de konijnen en cavia’s verhuisd en is alles schoongemaakt. En is de Stichting naarstig op zoek naar nieuwe huisjes voor de konijnen van de Stadshoeve.

Schuur als ‘keet’
Binnen enkele weken start de aannemer met de bouw van het nieuwe gebouw, dat naast de huidige schuur komt te liggen. Tijdens de bouw wordt de bestaande schuur als ‘keet’ gebruikt door de aannemer. Een mooie ‘bezuiniging’ op voorhand, zodat de aannemer geen keet hoeft te huren. Een groep vrijwilligers heeft de handen uit de mouwen gestoken om de hokken van de konijnen en cavia’s te verplaatsen, de ‘hooizolder’ schoon te vegen en alle mest uit de stal te scheppen. Alles onder toeziend oog van de geiten en schapen die nieuwsgierig naar binnen gluurden wat er allemaal gaande was.

Oproep: wie wil er een konijn van de Stadshoeve?
Als overbrugging van het halve jaar is de stichting op zoek naar mensen die één van de konijnen wil hebben óf voor een half jaar wil verzorgen. Als straks de nieuwe stal er staat zullen er zeker weer konijnen en cavia’s terugkeren. Maar voor nu is de stichting op zoek naar een goed onderkomen voor de konijnen die op de wijkboerderij aanwezig zijn. Heb je interesse? Neem dan contact op met Martin Hendriksen van Park de Stadshoeve (telefoonnummer 06-53224620)

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!