Nieuwe weg met brug voor Park de Stadshoeve

woensdag 28 september 2016
Nieuwe weg met brug voor Park de Stadshoeve

Tegen de wil van omwonenden in, heeft de gemeente besloten om de Arendshorstlaan wel aan te sluiten op de nieuwe weg naar Park de Stadshoeve. Alleen als alle omwonenden unaniem voor afsluiting waren zou de gemeente daarin meegaan, maar die unanimiteit is niet gehaald. De Stadshoeve wordt met een nieuwe weg, over een nieuwe brug, vanaf de Belvédèrelaan ontsloten.

Terwijl de bouw van Park de Stadshoeve enkele maanden geleden eindelijk groen licht kreeg, was er nog wel een heikel punt op te lossen: De verkeerstechnische ontsluiting van de Stadshoeve is lange tijd een punt van discussie geweest, maar daar heeft de gemeente deze week dus een besluit in genomen.

onstluiting-stadshoeveOmwonenden zijn bang voor sluipverkeer vanaf de Havezathenallee en hadden daarom voorgesteld om de Arendshorstlaan niet op de nieuwe weg aan te sluiten en dus af te sluiten. Daar wilde de gemeente alleen mee akkoord gaan als alle omwonenden unaniem dit voorstel zouden steunen. Dat is niet gebeurt en daarom wordt de Arendshorstlaan dus niet afgesloten.

De discussie over de ontsluiting van de Stadshoeve loopt al jaren en al in 2009 heeft er een mediationtraject plaatsgevonden. De uitkomst daarvan was dat de ontsluiting via de Oude Wetering zou moeten plaatsvinden. Vanwege gewijzigde inzichten, dat de Oude Wetering de hoofdfietsroute van Stadshagen is die zo min mogelijk doorkruist moet worden door autoverkeer, heeft de gemeente toch een andere keuze gemaakt. Dat schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden van de Stadshoeve, waarin het besluit wordt toegelicht.

Door de rechtstreekse verbinding van de Stadshoeve vanaf de Belvédèrelaan hoopt de gemeente sluipverkeer te ontmoedigen. Daarnaast worden er, op verzoek van de bewoners, verkeersremmende maatregelen genomen in de Arendshorstlaan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!