Oude Wetering wordt eind 2017 aangepakt

maandag 6 februari 2017
Oude Wetering wordt eind 2017 aangepakt

De Oude Wetering wordt dit najaar grondig aangepakt. De oude laag zit nu vol met scheuren en barsten en moet plaatsmaken voor een wegdek met ruimte voor fietsers en voetgangers en een gedeelte als fietsstraat waar ook auto’s welkom zijn. Na de aanpak moet de Oude Wetering er ongeveer zo uitzien als het Twistvlietpad. De kosten vallen wel hoger uit dan verwacht: ruim twee ton.

‘Twistvlietpad-style’
Het is de gemeente opgevallen dat het op Oude Wetering met name tijdens de spits druk is, waarbij veel fietsers, wandelaars en zo nu en dan een auto met elkaar concurreren om ruimte. Om meer structuur in de weg te brengen wordt de ‘nieuwe’ Oude Wetering voor een groot deel heringericht zoals het Twistvlietpad: een geasfalteerde fietsweg met aan weerszijden stroken voor wandelaars.

Fietsstraat
Voor het gedeelte waar terpwoningen staan en er beperkt autoverkeer in verband met aanwonenden wordt de Oude Wetering omgetoverd tot fietsstraat. Het deel ter hoogte van Breecamp laat de gemeente mogelijk voorlopig ongemoeid omdat er nog veel bouwverkeer moet rijden in verband met de aanleg van woningen.

Hogere kosten
De Oude Wetering is in de afgelopen jaren snel afgetakeld doordat er veel bouwverkeer over heeft gereden. Fietsers klagen al jaren over de slechte staat. Vorig jaar liet de gemeente al weten dat een eventuele aanpak aan het einde van 2016 al optimistisch was. Dat wordt dus niet eerder dan het einde van dit jaar.

Om de voormalige polderweg wel in zijn herkenbare stijl te behouden en goed rekening te houden met de veiligheid – ook op de drukke kruispunten voor auto- en busverkeer – gaan de kosten voor de aanpak aanzienlijk omhoog. Van 550.000 euro naar 711.000. De gemeenteraad moet nog over de welkome ingreep beslissen. De aanbesteding voor de klus gaat er halverwege dit jaar uit.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!