Kamperlijn snel ontmanteld

maandag 5 juni 2017
Kamperlijn snel ontmanteld

Zondagavond laat reed de laatste dieseltrein over het Kamperlijntje. En een dag later ontbreekt al een groot deel van het spoor van het traject langs Stadshagen tussen Zwolle en Kampen. Er werd op tweede Pinksterdag in ijltempo gewerkt op het traject dat over enkele maanden geëlektrificeerd moet zijn.

Vlot proces
In het gebied achter het nog te bouwen station van Stadshagen liggen de rails in grote rijen opgestapeld.  Op het spoor lopen mannen met lasapparaten voorop om de rails alvast los te snijden, zodat voertuigen iets terug op het spoor de stukken rails één voor één kunnen lostrekken en wegrijden. Bewoners kijken het proces rustig gade. Het loopt – zoals het spreekwoord zegt – als een trein.

Het enige wat omwonenden tot nu toe opvalt is niet zozeer het geluid, maar de rookgeur van de ploeg die met snijbranders onderdelen losbranden van de rails.

Eind dit jaar rijdt de nieuwe trein
De planning voor de nieuwe Kamperlijn is strak. Nadat de spoorstaven zijn verwijderd begint het grondwerk, naar verluid een megaklus waar volcontinu met af- en aanrijdende vrachtwagens wordt gewerkt.

Eind dit jaar moet dan uiteindelijk de nieuwe trein over het geëlektrificeerde spoor via station Stadshagen naar Kampen of Zwolle rijden. Bekijk voor de hele planning van de ombouw van het Kamperlijntje dit artikel dat eerder op deze website verscheen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!