Korfballers Sparta stunten tegen titelkandidaat

dinsdag 5 december 2017
Korfballers Sparta stunten tegen titelkandidaat

De korfballers van korfbalvereniging Sparta uit Stadshagen, hebben afgelopen zaterdag voor een sensatie gezorgd door in een bloedstollende wedstrijd van De Meeuwen te winnen (23-22). De ploeg uit Putten, een van de titelkandidaten, werd met hartverwarmend spel op de knieën gedwongen.

Waar promovendus Sparta in de aanloop naar de zaal vooral bezig is om het degradatiespook zo snel mogelijk Stadshagen uit te jagen, daar kijkt De Meeuwen al jaren naar de topposities in de overgangsklasse. De ploeg van Henco Pullen komt echter het hele zaalseizoen al sterk voor de dag. “We groeien iedere week en we zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken.” Vooral het vak van Pim Steenbergen en Jeroen Hukema haalt tegen De Meeuwen een hoog niveau. Steenbergen bedwingt de belangrijkste spits en Hukema schiet de ballen er in een hoog tempo in.

Na een achterstand van vier doelpunten komt Sparta sterk terug en zo ontstaat er in een goed bezocht ’t Anker een zenuwslopend eindspel. De Zwollenaren lijken het op 19-15 goed voor elkaar te hebben, maar De Meeuwen heeft het gaatje heel snel gerepareerd. In de slotfase kan de wedstrijd alle kanten op, maar is het invaller Maarten Schelling die met een vrije bal de beslissende treffer maakt.

In de strijd om handhaving speelt Sparta volgende week zaterdag om 19.30 uur een belangrijk duel tegen hekkensluiter Sporting Trigon. De wedstrijd wordt dan gespeeld in de Calohal van Windesheim.

Sparta – De Meeuwen 23-22 (12-12). Doelpuntenmakers Sparta: Jeroen Hukema 8, René Compayen 4, Pim Steenbergen 3, Maarten Schelling 3, Déanne de Lange 2, Rowie Soldaat 1, Anique Steenbergen 1, Linda Elgersma 1.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!