Sparta fileert hekkensluiter

maandag 11 december 2017
Sparta fileert hekkensluiter

De Stadshaagse korfballers van Sparta zijn aan een zeer sterke serie bezig. In eigen huis werd rodelantaarndrager Sporting Trigon met ferme cijfers verslagen, 35-26.

Sparta, dat zelf van die laatste plaats wil wegblijven, vindt zich door de zege terug op een mooie derde plaats na vijf wedstrijden. Maar de verschillen in de poule zijn klein en er wordt elke wedstrijd bijzonder strak verdedigd. Zo scoorde de ploeg uit Stadshagen in de eerste vier wedstrijden nog niet meer dan 23 treffers.

Tegen Sporting werd er wel aan de lopende band gescoord. In de openingsfase kregen geen van beide partijen grip op elkaars aanvalsspel, maar na een kwartier sloeg Sparta het beslissende gaatje met Pim Steenbergen en René Compayen in de hoofdrol.

Sparta dat het zonder de geblesseerde Déanne de Lange (knie) moest stellen gooide na de pauze alle schroom van zich af. Jeroen Hukema vuurde veelvuldig raak en het gat met de gasten uit Leiden liep zelfs even naar twaalf doelpunten verschil. Daarna liet de ploeg van Henco Pullen de teugels wat vieren. “Het was een prima wedstrijd. Vaak zie je dat als je zelf makkelijk scoort dat het ook voor de tegenstander geldt. Nu wacht volgende week SKF. Zij hebben pas twee punten, maar ik verwacht een heel zware wedstrijd in Veenendaal”, aldus Pullen.

Sparta – Sporting Trigon 35-26 (15-11). Topscorer Jeroen Hukema 11.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!