Sparta krijgt oorvijg van SKF

zondag 17 december 2017

Het is de korfballers van Sparta uit Stadshagen niet gelukt een stevige slag te slaan in de strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse. In Veenendaal werd het team van trainer Henco Pullen op alle fronten afgetroefd, 24-11.

Voor Sparta en SKF was er in de laatste wedstrijd van 2017 veel aan gelegen om een resultaat te halen bij de Veenendalers. De thuisploeg verloor dit seizoen al heel veel nipte wedstrijden en snakte naar de tweede overwinning om weg te komen uit de onderste regionen. Bij Sparta liep het de laatste weken met drie zeges op rij juist op rolletjes.

Sparta was echter geen schim van de ploeg van afgelopen weken. De Zwolse formatie miste in Déanne de Lange en Rowie Soldaat twee aanvallend ingestelde dames en kon dat niet compenseren. Vooral het tweede aanvalsvak kon totaal geen vuist maken en kwam in de eerste helft tot niet één treffer. Met invallers Dewi de Jager en Jos Ketelaar ging het in de tweede helft wel iets beter, maar SKF bleek toch een flinke maat te groot. Door de nederlaag schuift de competitie weer dichter in elkaar. Sparta ontmoet in de eerste wedstrijd van 2018 koploper OVVO en zal dan uit een ander vaatje moeten tappen.

SKF – Sparta 24-11 (12-4). Topscorer Sparta: Jeroen Hukema 3.