Sparta kan comeback niet bekronen

zondag 4 februari 2018
Sparta kan comeback niet bekronen

PUTTEN – De korfballers van Sparta gaan een spannend slot van de competitie tegemoet. Na een nederlaag tegen De Meeuwen (23-20), komt de rode streep dichter en dichter bij.

Voor trainer Henco Pullen was het vorige week een hard gelach. Door de nederlaag tegen Fiks en een nieuwe blessure moest hij weer creatief zijn in zijn opstelling. “Jeroen Hukema is onze topscorer. Als hij wegvalt, dan moet je echt anders gaan spelen. Thomas van de Schaaf vulde het vandaag heel goed in, maar dat is wel een ander type speler.” Sparta kende een rommelige start met slordig passes naar de schutters en een matig verzorgde rebound. Alleen Pim Steenbergen kon terugkijken op een sterke eerste helft. Hij verdedigde geweldig en was ook aanvallend een luis in de pels van de Puttenaren. Hij kon echter niet voorkomen dat Sparta met een 10-5 achterstand de kleedkamer op moest zoeken.

In de tweede helft beet Sparta feller van zich af. Lisa Kouwenberg viel ijzersterk in en ook René Compayen begon de korf te vinden. De Zwollenaren smeten met hun krachten en kwamen zelfs gelijk. Pullen: “Het kostte veel energie om gelijk te komen. Het was heel zuur dat zij er dan meteen weer twee ingooien. In de slotfase hadden we ook nog eens pech met een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Het zit in deze fase dus even niet mee. Maar we gaan deze week hard trainen om het volgende week wel af te dwingen.” Zaterdag speelt Sparta een belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Sporting Trigon. Bij winst heeft de ploeg uit Stadshagen weer een klein beetje lucht.

De Meeuwen – Sparta 23-20 (10-5). Doelpuntenmakers Sparta: Pim Steenbergen 10, René Compayen 5, Lisa Kouwenberg 2, Thomas van der Schaaf 2, Déanne de Lange 1

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!