Korfballers Sparta hebben nog één puntje nodig

zondag 11 februari 2018

LEIDEN – Sparta heeft afgelopen zaterdag een belangrijke slag geslagen in de race om lijfsbehoud. Hekkensluiter Sporting Trigon werd na een aarzelend eerste kwartier met 21-26 verslagen. Met nog twee duels te gaan heeft Sparta aan een punt genoeg om ook volgend jaar in de Overgangsklasse te spelen.

Sporting Trigon won dit seizoen slechts een van haar elf wedstrijden en kon zich alleen in theorie nog veilig spelen. “Toch heb je niet zomaar van ze gewonnen. Ze hebben een aantal wedstrijden op het nippertje verloren en spelen soms verrassende aanvallen”, voorspelde trainer Henco Pullen die nog geen beroep kon doen op topscorer Jeroen Hukema. Het eerste kwartier was dan ook duidelijk voor de thuisploeg. Sparta speelde veel korte aanvallen met een of zelfs geen schotpogingen terwijl Sporting Trigon de defensie van de ploeg uit Stadshagen een aantal keren stevig voor schut zette, 8-3.

Na een time-out kwam er wat meer rust in het spel van Sparta. In de aanval was er wat meer geduld en werd ook de passing beter verzorgd. Doelpunten van Rowie Soldaat, Dion Westening en Anique Steenbergen zorgden voor de ommekeer. Met rust had Sparta al een kleine voorsprong te pakken en in de tweede helft nam Sparta langzaam afstand. Jeroen Hukema mocht in de slotfase nog een minuutje zijn enkel testen en voor die test slaagde hij met een fraaie doorloopbal glansrijk.

Volgende week ontmoet Sparta in eigen hal SKF. SKF moet twee keer winnen om Sparta op onderling resultaat voorbij te gaan op de ranglijst. Sparta kende in de uitwedstrijd een collectieve offday en zal erop gebrand zijn om de laatste stap naar lijfsbehoud te zetten. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in de Calohal.

Sporting Trigon – Sparta 21-26  (11-13). Doelpuntenmakers Sparta: René Compayen 6, Pim Steenbergen 6, Dion Westening 4, Thomas van de Schaaf 2, Anique Steenbergen 2, Rowie Soldaat 2, Déanne de Lange 1,  Lisa Kouwenberg 1, Jeroen Hukema 1, Karin Jacobs 1.