Historische zege voor Sparta

zondag 18 februari 2018
Historische zege voor Sparta

ZWOLLE – De korfballers van Sparta hebben zich voor het eerst gehandhaafd in de overgangsklasse. De ploeg uit Stadshagen zette in een spektakelstuk SKF met 29-26 opzij.

Voor René Compayen en Karin Jacobs was het de laatste thuiswedstrijd in hun lange korfballoopbaan bij Sparta. Compayen en Jacobs speelden wel vaker in de overgangsklasse, maar steeds bleef het bij een seizoen. Het tweetal speelde afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd. Jacobs schoot in de eerste helft al twee ballen door de korf en versierde een strafworp. Compayen wist onder grote druk van zijn tegenstander een aantal belangrijke goals te maken.

In de eerste helft vloog het momentum heen en weer in de Calohal. SKF, dat vocht voor zijn laatste kans in de strijd om rechtstreekse handhaving, speelde net als Sparta met veel energie en de afstandsschoten werden met chirurgische precisie op het gele plastic afgevuurd. Na een ruststand van 16-16 kon het massaal opgekomen publiek even bijkomen van alle hectiek.

Na rust kregen de defensies iets meer grip op elkaars aanvalsspel. Met name Pim Steenbergen nam zijn ploeg in moeilijke momenten op sleeptouw met prachtige treffers en goede onderscheppingen. Pas in de slotfase kon Sparta een gaatje slaan van drie door een schot van Compayen. SKF kon nog één keer terug komen tot twee verschil, maar een schot van Anique Steenbergen maakte aan alle onzekerheid een einde. “Een prachtige teamprestatie”, concludeerde trainer Henco Pullen trots. “Een aantal keren stonden we op het puntje van omvallen, maar steeds konden we elkaar er doorheen slepen. Dat is intens genieten.”

Sparta – SKF 29-26 (16-16). Pim Steenbergen 7, Rene Compayen 6, Jeroen Hukema 6, Karin Jacobs 3, Anique Steenbergen 2,  Rowie Soldaat 2, Dion Westening 2, Déanne de Lange 1.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!