Korfballers Sparta blijven op titelkoers

maandag 2 april 2018
Korfballers Sparta blijven op titelkoers

SNEEK – De korfballers van Sparta uit Stadshagen hebben afgelopen zaterdag de veldcompetitie met succes hervat. Tegen het stugge De Waterpoort kwam Sparta met de schrik vrij, 20-23.

Na een succesvol zaalseizoen met handhaving op het derde niveau van Nederland is er voor Sparta veel aan gelegen om ook op het veld dat niveau weer te bereiken. De Zwollenaren hebben op de ranglijst een mooi gaatje van vier punten op een groep achtervolgers, maar op de agenda staan nog veel pittige uitduels. De eerste in de rij was de ontmoeting met de luchtmacht van het Friese De Waterpoort. “Ik was er vooraf niet gerust op”, legde trainer Henco Pullen uit. “Vorig jaar verloren we in de hervatting thuis meteen de eerste wedstrijd en toen zat ons seizoen er feitelijk meteen op. Dat moesten we vandaag zien te voorkomen. Maar we speelden veel te traag en onze afronding was niet naar behoren.”

De Waterpoort kende via 1-5, 3-7 en 4-8 een droomstart. Sparta worstelde vooral met zichzelf. Met Maarten Schelling op de plek van Dion Westening koos Pullen voor wat meer schotkracht en dat pakte redelijk uit. Met rust was de balans hersteld (10-10) en na de pauze  stond Sparta lang aan de goede kant van de score. Jeroen Hukema scoorde erop los, maar door matige keuzes van het tweede aanvalsvak bleven de Friezen op het vinkentouw zitten. Met twee verre afstandsschoten kwam de thuisploeg op 20-20 en toen ook Hukema het vizier niet meer op scherp had, moest Pullen opnieuw een troef uitspelen. Lisa Kouwenberg viel geweldig in. Ze scoorde zelf de 21-20 en creëerde met een paar flitsende acties ruimtes voor Anique Steenbergen die na een paar kansen genadeloos toesloeg.

Sparta reist over twee weken weer af naar Friesland. Dan wacht nummer twee Drachten. Als Sparta die wedstrijd ook wint, dan kan de titel en bijhorende promotie de ploeg uit Stadshagen bijna niet meer ontgaan.

De Waterpoort – Sparta 20-23 (10-10). Doelpuntenmakers Sparta: Jeroen Hukema 7, Maarten Schelling 6, Pim Steenbergen 2, René Compayen 2, Linda Elgersma 1, Lisa Kouwenberg 1, Dion Westening 1, Rowie Soldaat 1, Anique Steenbergen 1,  Déanne de Lange 1.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!