Korfballers Sparta verliezen ongeslagen status

maandag 16 april 2018
Korfballers Sparta verliezen ongeslagen status

De korfballers van Sparta hebben een gevoelige tik gekregen. In een wedstrijd waar de ploeg uit Stadshagen een reuzestap kon zetten richting de titel zakte men collectief door de ondergrens en zag het directe concurrent Drachten na 21-19 weer dichterbij komen.

Het begin was nog veel belovend voor Sparta, dat Jeroen Hukema met een nieuwe enkelkwetsuur moest missen. Pim Steenbergen en Rowie Soldaat vonden met mooie acties en goede schoten soepel de korf en tot 9-7 leek er weinig aan de hand voor de Zwolse lijstaanvoerder. Die kleine voorsprong werd door zeven onafgebroken treffers van Drachten omgezet in een ruime achterstand. “We bewogen niet goed en we speelden elkaar ook niet goed aan. In sommige fases lijkt het alsof we nog in de zaal bezig zijn. Op het veld heb je meer tijd om tot een kans te komen, maar ik zie veel mensen gehaast afronden. Dat was vorige wedstrijd zo, maar dat ging nu weer mis. Daar moeten we eens goed naar kijken”, concludeerde trainer Henco Pullen.

In de tweede helft stond de Spartaans verdediging als een huis, maar bleef het aanvallend aanmodderen. Drachten onderschepte steeds snel de bal en in het tweede aanvalsvak leek Sparta niet over te kunnen schakelen op een plan B. Het was koren op de molen van Drachten dat de zege onbedreigd over de streep kon trekken. “Tsja, als je maar 19 keer scoort dan win je dit soort wedstrijden niet. We hebben terecht verloren. Hopelijk leren we ervan en komen we sterker terug”, aldus Pullen. Drachten heeft met nog vijf duels te gaan een achterstand van twee punten, maar ook bij een gelijke stand trekt Sparta nog aan het langste eind vanwege een positief onderling resultaat. Volgende week ontvangt Sparta op sportpark De Verbinding om 15.30 uur het Friese Oerterp.

Drachten –Sparta 21-19 (14-10). Doelpuntenmakers Sparta: Pim Steenbergen 6, Dion Westening 3, René Compayen 3, Rowie Soldaat 3, Thomas van de Schaaf 2, Déanne de Lange 1 en Maarten Schelling 1.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!