Korfballers Sparta maken regionale rentree

donderdag 19 juli 2018
Korfballers Sparta maken regionale rentree

Het gepromoveerde Sparta Zwolle, de korfbalvereniging uit Stadshagen, speelt komend seizoen in de overgangsklasse met veel regionale bekenden, zoals ASVD uit Dronten, DOS Kampen en Wit Blauw uit Kampen. De veldcompetitie start op 8 september. Naast de regionale bekenden zal de strijd ook worden aangegaan met AVO uit Assen, KC de Hoeve , Heerenveen en Amicitia uit Vriezenveen.

Trainer-coach Henco Pullen is tevreden met deze indeling: “De doelstelling als promovendus is duidelijk. We willen niet hoeven te strijden om klasse behoud, dus we zullen vanaf de eerste wedstrijd er moeten staan”. Sparta Zwolle start vanaf 14 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Pullen over de voorbereiding: “Het is goed dat de bond het eerste weekend van september heeft uit geroosterd, dat geeft ons tijd om een goede voorbereiding op te bouwen en de ploeg goed samen te stellen”. Met een trainingsweekend in Dordrecht, een eigen voorbereidingstoernooi samen met S2, S3 en A1 en voldoende oefenwedstrijden zijn er mogelijkheden te over om de ideale ploeg samen te stellen. “Er zal een nieuwe heer moeten worden ingepast, aangezien de gestopte René Compayen een vaste waarde was. Voor de heren uit het 2e team de uitdaging om de vrijgekomen plek in te vullen.”

Wie denkt dat Sparta Zwolle alleen inzet op topkorfbal heeft het mis. Zo wordt er in het komende seizoen een 8e senioren team opgegeven. Bij de jaarlijkse ledenwerfactie van de korfbalbond eindigde de club als 3e met maar liefst 26 nieuwe leden! Een unicum en praktisch bovendien, want bij groei van de club horen ook voldoende vrijwilligers.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!