Korfballers Sparta Zwolle weer met beide benen op de grond

maandag 29 oktober 2018

De korfballers van Sparta Zwolle uit Stadshagen hebben zaterdag met 20-12 verloren tegen KV Heerenveen. De Friezen startten de competitie als favoriet en ging tot een aantal weken terug ook aan de leiding. Maar door drie verliespartijen op rij was de ploeg teruggevallen naar de 4e positie. De Zwolse formatie begon als verrassende koploper aan de wedstrijd.

De basisopstelling van Sparta bestond uit Jesper Walinga, Pim Steenbergen, Anique Steenbergen, Rowie Soldaat, Jeroen Hukema, Dion Westening, Lisa Kouwenberg en Linda Elgersma.

De Friezen kwamen goed uit de startblokken en namen al snel een 3-0 voorsprong. Jeroen Hukema nam zijn ploeg scorend op sleeptouw en na een kwart wedstrijd was de stand 6-5. Opvallend detail was dat van de 11 gescoorde doelpunten er maar 4 velddoelpunten werden gescoord.

De Zwollenaren bleven daarna scorend achter en halverwege was de stand 10-6. Gezien de veldverhouding was dit een terechte tussenstand. Trainer/coach Henco Pullen over de eerste helft: “We schoten niet met scherp en dus bleef de marge vanaf het eerste moment in het voordeel van Heerenveen.”

Het talrijke meegereisde Zwolse publiek hoopte natuurlijk op een betere tweede helft, maar ook na rust was het Heerenveen dat al snel 3 keer scoorde en een riante 13-6 voorsprong nam. Ondanks verschillende wissels kreeg Sparta geen grip op de tegenstander en kon het aanvallend ook weinig inbrengen. De Friezen speelden de wedstrijd eenvoudig naar het einde: 20-12.

De Zwolse formatie kon het eigen spel onvoldoende spelen, maar had wel voldoende schotpogingen. Pullen hierover: ”We hebben een veel te laag schorpercentage gehaald en dan ben je gezien. In andere wedstrijden hadden we bij alle spelers scores en dan ben je gevaarlijker. Vandaag komen, met uitzondering van 2 door dames verdiende stafworpen, de scores alleen van de heren en dan zijn we in de breedte niet gevaarlijk genoeg.”

Doelpunten Sparta Zwolle:
Jeroen Hukema (6x), Thomas van der Schaaf (3x), Pim Steenbergen (2x), Jesper Walinga (1x).

Huidige stand:
Sparta Zwolle 8-11, De Hoeve 8-11, Wit Blauw Kampen 8-11, Heerenveen 8-10, ASVD 8-8, Dos Kampen 8-8, Amicitia 8-3, AVO 8-2.