Leerlingen sprankelen in musical basisschool De Sprankel

donderdag 29 november 2018
Leerlingen sprankelen in musical basisschool De Sprankel

Op 23 november voerden leerlingen van basisschool De Sprankel in Stadshagen een musical op over het thema herfst. Met maar liefst vier optredens wisten ze ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden te ontroeren en te vermaken. De musical is onderdeel van de cultuureducatie die De Sprankel aanbiedt: muziek, digitale media en kunst.

De leerlingen van de groepen 1 t/m 3 bereidden zich de afgelopen weken voor op deze mini-musical. Ze leerden teksten opzeggen, oefenden gebaren en studeerden liedjes in. Dit alles onder leiding van gastdocent Claudia Conijn van MEC muziekschool, samenwerkingspartner van De Sprankel.

Kabouter Puntmuts
De musical vertelt het verhaal van kabouter Puntmuts die de herfst ‘niets aan vindt en er een beetje sip van wordt’. Als hij eindelijk bij de grote eik aankomt, snapt hij waarom de andere dieren wél blij zijn en viert het feest mee.

Uitbeelden
De leerlingen kregen een groot applaus. Met bravoure het verhaal uitbeelden, vol overgave de liedjes zingen én spontaan niet meer durven, het hoorde er allemaal bij. Of zoals de leerkracht het verwoordde: ‘Een foutje kan gebeuren, dat is niet erg.’ De prachtige kleding – een heus spinnenpak – en het mooie decor maakten de musical helemaal af.

De musical werd mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de regeling Impuls Muziekonderwijs.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!