Zwak verdedigend Sparta Zwolle leidt puntverlies

maandag 14 januari 2019

In een rommelige wedstrijd hebben de korfballers van Sparta uit Stadshagen een punt laten liggen tegen hekkensluiter De Hoeve. De 23-23 uitslag was verdiend, want beide ploegen waren niet in staat om echt het verschil te maken.

De Hoeve was op het veld door Sparta nog nipt verslagen, maar gaf nu geen centimeter cadeau. De ploeg schuwde daarbij het fysieke spel niet. Ze hebben de punten heel hard nodig.

Sparta kon daar niet veel tegenoverstellen. De wedstrijd ging het grootste gedeelte van de tijd gelijk op. Het grootste verschil tussen de ploegen was drie punten in het voordeel van Sparta. Maar met een run van vijf scores op rij zette De Hoeve vlak voor rust een 9-12 achterstand om in een 14-12 voorsprong.

In de tweede helft haakte Sparta aan, kwam zelfs weer op voorsprong, maar wist de tegenstander nooit echt van zich af te schudden. De Hoeve steunde daarbij op de hele ploeg en hun fysieke spel. Bij Sparta waren Lisa Kouwenberg en Pim Steenbergen de beste spelers. Helaas haalde Sparta de hele wedstrijd niet hun normale niveau en dus was het gelijke spel een verdiende eindstand. Sparta staat nu derde met twee punten achter de twee koplopers die allebei wel hun wedstrijd wonnen.

Volgende wedstrijd: Sparta 1 – AVO 1
Datum: 19-1-2019
Tijd: 18:30 uur
Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle