Sparta wint korfbalthriller

zondag 3 februari 2019
Sparta wint korfbalthriller

De korfballers uit van Sparta uit Stadshagen hebben hun rol als outsider voor de titel in de overgangsklasse A afgelopen zaterdag meer dan waar gemaakt. In een ware korfbalthriller wonnen de Zwollenaren met 28-29 uit bij Heerenveen. 

Heerenveen is de titelfavoriet in deze klasse maar heeft nu al twee keer klop gehad van Sparta.  Gemakkelijk ging dat niet. De verschillende toppers van Heerenveen (drie spelers speelden ooit in de korfballeague) moeten heel strak verdedigd worden zodat ze niet in hun spel kunnen komen.  Driekwart wedstrijd ging dat prima. Sparta smeet met energie maar bleef daardoor steeds aan de goede kant van de score. Twaalf minuten voor tijd wisselden bij Heerenveen twee heren van vak.

Ineens was Sparta de greep op de wedstrijd kwijt. De voorsprong van Sparta van 18-22 veranderde in een achterstand, 26-22. De doelpuntendroogte was echter net zo plotseling vertrokken als dat hij begonnen was en Sparta kon de korf wel weer vinden. Van 28-25 werd het uiteindelijk 28-29 voor Sparta. Rowie Soldaat maakte in de laatste minuut de winnende treffer.

De ploeg van Henco Pullen blijft in de race de titel.  Volgende week wacht alweer de volgende titelkandidaat, OWK. De wedstrijd begint om 18.30 uur in de sporthal van Windesheim.

Heerenveen – Sparta 28-29 (12-15). Topscorer Jeroen Hukema.

Verslag: Dirk Jan Steenbergen

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!