Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

zondag 17 maart 2019
Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

In de Windesheim-hal was er afgelopen zaterdag een bescheiden feestje. De korfballers van Sparta uit Stadshagen speelden een prima wedstrijd en wonnen met 30-19 van De Hoeve.

Sparta miste twee basisspelers, maar was ondanks dat overduidelijk de betere ploeg. De Hoeve, waar uit nog tegen gelijk werd gespeeld, werd snel op een achterstand van 4 doelpunten gezet. Een korte opleving van de noorderlingen maakte de wedstrijd even spannend, maar met de rust was het alweer 15-11. Na de pauze kwam De Hoeve nog een keer terug in de wedstrijd, maar daarna bouwde Sparta de voorsprong gestaag uit. Toen die eenmaal 8 doelpunten bedroeg, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. 

Omdat OWK verrassend verloor van Amicitia zijn er nog 2 concurrenten over voor de titel. Heerenveen, dat won van AVO, en NIC, dat won van AKC, volgen Sparta op 2 punten. Zaterdag 23 maart speelt Sparta om 19.00u in Assen tegen AVO. Bij winst is de thuiswedstrijd van 30 maart de kampioenswedstrijd. AKC uit Almelo is dan om 18.30u de tegenstander in de Windesheim-hal.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!