Ongenoegen over Scania-terrein blijft bestaan

zaterdag 6 april 2019
Ongenoegen over Scania-terrein blijft bestaan

De door de gemeente en Scania aangedragen oplossingen voor de overlast van vrachtwagens op het Scaniaterrein op de kop van Voorst worden met weinig enthousiasme ontvangen. Zo’n twintig bewoners uit Stadshagen en Holtenbroek kwamen donderdag af op een inloopbijeenkomst over de maatregelen die Scania voorstelt. 

Bij de aanwezigen zit het onbehagen vooral in het feit dat men zich overvallen voelt door de nieuwe bestemming van het terrein. De Kop van Voorst was lang een braakliggend gebied, waar de natuur zijn gang kon gaan en voor de omwonenden was het een lust voor het oog. Met de komst van Scania staat het terrein nu vol met grote vrachtwagens, die zorgen voor geluidsoverlast en oplichtende koplampen. ‘Het wordt nooit meer zoals het was’ aldus een teleurgestelde omwonende.

Het voorgestelde hek van 2,5 meter en de groene aankleding worden door diverse omwonenden als onvoldoende bestempeld. Gebiedsontwikkelaar Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) zegde tijdens de bijeenkomst toe dat naar de hoogte van de afscheiding nog zal worden gekeken.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!