Scania-terrein krijgt groene omheining

zondag 24 maart 2019
Scania-terrein krijgt groene omheining

Het Scaniaterrein op de Kop van Voorst krijgt een groene omheining en betere verlichting. Het plaatsen van een voorzet-hekwerk met hedera zal de klachten van omwonenden over hinderlijk schijnende koplampen weg moeten nemen. Het college van burgemeester&wethouders van Zwolle meldt dit in antwoord op vragen van het CDA-raadslid Arjan Spaans. Het raadslid stelde de vragen naar aanleiding van klachten vanuit de wijken Stadshagen en Holtenbroek.

Op het terrein heeft Scania een parkeergelegenheid ingericht om vrachtwagens te stallen, ter vervanging van het voormalige Beers-terrein. Omwonenden betreurden de herinrichting van de Kop van Voorst, omdat daarmee een einde kwam aan de groene aanblik van het terrein. Nu het gebied nog niet is voorzien van een groene omheining blijven de klachten over hinderlijke koplampen aanhouden.

Naast de hinder van verlichting blijkt dat voor de woonboten in de Hasselterhaven het maximale geluidsniveau met 3dB(A) wordt overschreden. Dit moet worden teruggebracht en een oplossing wordt gezocht in het combineren van de groene afscheiding met geluidwering.

In de beantwoording van de vragen van raadslid Spaans meldt het college dat er deze maand met de omwonenden over de plannen zal worden gecommuniceerd. Ook zal er in april een inloopbijeenkomst worden gehouden om nader van gedachten te wisselen over de gemaakte keuze.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!