Groene aankleding Scaniaterrein ‘voor de zomer’

maandag 27 mei 2019
Groene aankleding Scaniaterrein ‘voor de zomer’

Toezeggingen aan bewoners rond het Scaniaterrein, waar vrachtwagens worden gestald, zijn nog steeds niet nagekomen. Het hek rondom het terrein zou verhoogd en groen worden afgeschermd. Dat kost meer tijd dan gedacht. Maar de klus zal voor de zomer worden geklaard, meldt De Stentor op basis van bronnen bij de gemeente.

Bewoners die zicht hebben op het terrein werden een half jaar geleden onaangenaam verrast, toen hun uitkijk op het groen ineens werd aangetast door de komst van veel vrachtwagens. Rondrijdende wagens zorgen zowel overdag als ’s nachts voor geluidoverlast en hinderlijke koplampen. Het hek dat werd geplaatst was in de ogen van de bewoners veel te laag en Scania zegde toe de situatie te verbeteren.

Nu lijkt er dan schot in de uitvoering te komen. Het gevraagde hek van drie meter gaat het niet worden, in verband met richtlijnen voor de scheepvaart. Dat wordt nu maximaal 2,5 meter en klimop gaat het zicht op de vrachtwagens grotendeels wegnemen. De Stentor meldt tevens, op basis van mededelingen van Scania, dat de overlast ook ’s nachts beperkt gaat worden.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!