Overlast Scania-terrein wordt aangepakt

dinsdag 9 juli 2019
Overlast Scania-terrein wordt aangepakt

De overlast die bewoners van Frankhuis tot nu toe ondervonden van de vrachtwagens van Scania op de Kop van Voorst lijkt binnenkort voorbij. De vrachtwagenproducent is deze week begonnen met de plaatsing van de beloofde hekken rond het terrein. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast en hinderlijke verlichting van rondrijdende vrachtwagens.

Het gebied lag jarenlang braak en ontwikkelde zich tot een natuurlijk terrein, totdat Scania er nieuwe vrachtwagens ging parkeren. De voertuigen staan daar in afwachting van transport naar nieuwe eigenaren. Geluidsoverlast was er van rondrijdende vrachtwagens en generatoren die tijdelijke verlichting van elektriciteit voorzagen. Scania bracht nieuwe verlichting aan en de generatoren zijn verwijderd.

Inmiddels is ook het hekwerk geplaatst, dat zal worden voorzien van klimop en geluidwerend materiaal. Daarmee zal de overlast grotendeels voorbij zijn en het terrein een groen aanzicht krijgen. ‘Eerst zien dan geloven’, is het motto van een buurtbewoonster. ‘Zoals het was wordt het nooit meer.’ Een andere bewoner relativeert: ‘Ik heb er nog nooit last van gehad.’ De meningen zijn verdeeld en de tijd zal leren of de overlast beperkt is. Scania is in ieder geval zijn toezeggingen voor aanpak van de situatie nagekomen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!