Leerlingen De Vlieger krijgen visles

vrijdag 28 juni 2019
Leerlingen De Vlieger krijgen visles

Het was vandaag voor de leerlingen van basisschool De Vlieger 2 eens weer wat anders dan lessen volgen in het klaslokaal. Groep 8 verwisselde deze plek maar wat graag voor het water van het zonovergoten Twistvlietpark. Medewerkers van Sportvisserij Nederland gaven voorafgaand aan de buitenactiviteit een theorieles over de vis onder het motto ‘Biotoop sloot en plas’.

Vismeester Marc Zwaan vindt het jammer dat in Zwolle zo weinig aandacht is voor de vissport. ‘Onze organisatie zit te springen om jonge mensen enthousiast te maken voor het vissen. De kinderen hebben bijna allemaal wel eens een hengel vastgehad, maar hier bieden we net iets meer. Aan de waterkant beleven ze het echt wat het is als er een vis aan de haak trekt en je een brasem van 30 centimeter uit het water haalt.’

Ondertussen giechelen de meiden van groep 8 van De Vlieger wat af. Jaloezie over het aantal gevangen vissen is es weer een wat andere invalshoek dan jaloezie over jongens. Noortje en Elize stellen elkaar wat filosofische vragen zonder antwoorden. ‘Kan een vis ook poepen?’ en: ‘Hoe lang kunnen vissen eigenlijk boven water blijven?’ ‘Waarom vang ik geen vis en de anderen wel’, vraagt een andere leerling zich vertwijfeld af. ‘Omdat je geen geduld hebt’, is het vernietigende oordeel van een medeleerling. Zij heeft het misschien nog wel het best begrepen: vissen is geduld hebben.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!