De Vlieger naar landelijke finale schoolvoetbal

zondag 7 juni 2015
De Vlieger naar landelijke finale schoolvoetbal

De jongens van groep 8 van KBS De Vlieger in Stadshagen hebben zich weten te plaatsen voor de landelijke finale van het KNVB Schoolvoetbal. De plaatsing komt nadat het team zaterdag twee sterke ploegen onder de knie wisten te krijgen en daardoor mag doorstomen naar de finale.

Hieronder een verslag van de school. StadshagenNieuws wenst het team veel succes!

Verslag
De jongens van De Vlieger waren op en top voorbereid op het toernooi. Wekelijks wordt er getraind op de velden van CSV om de automatismen in het team te laten slijten. De jongens kennen elkaar door en door en weten elkaar blindelings in het veld te vinden.

Winst op team met NEC-spelers
Om 09.30 uur wachtte de eerste tegenstander. De Dukendonck uit Nijmegen. In dit team spelen 2 jongens die bij N.E.C. voetballen. Maar 2 goede voetballers maken nog geen goed team. Daar kwamen ze snel achter. Binnen de kortste keren stond De Vlieger 3-0 voor. Dit konden we niet meer uit handen geven. De Dukendonck deed nog wel iets terug voor rust, maar de eindstand van 5-1 zei genoeg. Prima wedstrijd en de finale van de districtskampioenschappen was bereikt. Uiteraard was dit niet het einddoel. Ons doel is de landelijke finale in Zeist. Dat betekende dat we nog één wedstrijd van ons doel afzaten.

Spannende finalewedstrijd
Om 12.00 uur stond de finale op het programma. De Beatrixschool uit Ermelo was de volgende op het lijstje. Een taaie ploeg met een aantal zeer goede en snelle voetballers. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Maar na een minuut of 5 kwam De Vlieger toch op een 1-0 voorsprong. Een super begin natuurlijk, maar 5 minuten later stonden we toch tegen een 2-1 achterstand aan te kijken. 2 Supersnelle uitvallen bracht hun spits in een 1 op 1 met onze keeper.

Het grote voordeel aan dit toernooi is dat de wedstrijden 2×20 minuten duren. Tijd genoeg dus om dit te repareren. De jongens pakten deze tegenslag goed op en begonnen weer te voetballen. Nog voor rust hadden we de achterstand omgebogen naar een 4-2 voorsprong. Met deze stand gingen we dan ook de rust in. Nog 20 minuten verwijderd van de landelijke finale!! De tweede helft ging het gelijk op en waren er over en weer kansen. Vlak voor tijd werd de genadeklap uitgedeeld en scoorden wij de 5-2. Over en uit voor de Beatrixschool en het feest kon beginnen!!

Landelijke finale
Districtskampioen en plaatsing voor de landelijke finale in Zeist. Wat een super prestatie! Woensdag 17 juni vindt finale plaats op het KNVB Sportcentrum in Zeist. Komt allen om ons aan te moedigen!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!