Scholieren verrassen Zonnehuisbewoners met zonnebloemen

vrijdag 2 augustus 2019
Scholieren verrassen Zonnehuisbewoners met zonnebloemen

Bewoners van Zorgcentrum Zonnehuis hielden de afgelopen hete periode de zon maar wat graag buiten de deur. Donderdag echter waren ze juist blij met wat extra zon in huis. Scholieren van diverse basisscholen uit Stadshagen boden er honderden zelfgekweekte zonnebloemen aan. De bloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen in de wijk. Hier krijgen de scholieren wekelijks na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren.

De jeugdtuinen worden beheerd door de ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen. Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober. Dankzij een uitgekiend teelplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen. Het is inmiddels de zevende keer dat de zonnebloemen aan cliënten van de zorginstelling worden aangeboden.

Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/jeugdtuin.

Foto: gemeente Zwolle

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!