Zorgen om beperkte busverbinding in Stadshagen

maandag 16 april 2018
Zorgen om beperkte busverbinding in Stadshagen

De gemeente gaat er bij de provincie en busvervoerder Syntus op aandringen dat het busvervoer in Stadshagen verbetert. Maar als er al verbeteringen komen zal dat niet eerder zijn dan in 2019, zo schrijft het college van Burgemeester en Wethouders in antwoord op vragen van D66. De partij maakt zich zorgen over het busvervoer in de wijk en voorgenomen bezuinigingen van de provincie op het busvervoer.

Breecamp
In Breecamp rijdt er zelfs geen enkele bus, terwijl de wijk fors aan het groeien is. Er is al wel rekening gehouden met de eventuele stop van bussen in de wijk, maar een uitbreiding van de lijndienst blijft tot nu toe uit. Tot ergernis van inwoners in de wijk.

550 meter lopen naar bushalte naar Zonnehuis
Niet alleen de inwoners van Breecamp moeten een fors eind wandelen om het openbaar vervoer te bereiken. Ook ouderen en minder validen, bijvoorbeeld wonend in het Zonnehuis hebben een forse uitdaging. De bus stopt wel voor hun pand en kunnen dus prima naar he winkelcentrum reizen. Maar willen ze terug, dan moeten ze vanuit het winkelcentrum 550 meter lopen tot de eerstvolgende halte waar ze op de de bus kunnen stappen richting het Zonnehuis. Een flinke uitdaging als je slecht ter been bent.

‘Hoop op betere dienst, financiën spelen ook een rol’
De gemeente zegt ook hier te willen aandringen op verbeteringen in de busdiensten. “Uiteraard staat in het proces de reiziger centraal, waarbij ook de realiteit is dat aanpassingen in lijnvoering en dienstregeling niet automatisch voor alle inwoners leiden tot een verbeterde bediening”, schrijft de gemeente. Ook financiële afwegingen spelen een rol in het al dan niet verbeteren van de busdiensten in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!