CBS de Wendakker gaat muziekinstrumenten verhuren

vrijdag 30 augustus 2019
CBS de Wendakker gaat muziekinstrumenten verhuren

Basisschool de Wendakker uit Stadshagen opent binnenkort een bibliotheek voor de verhuur van muziekinstrumenten. De school heeft de hand weten te leggen op een groot aantal instrumenten dat ongebruikt bleef na het verdwijnen van de Muzerie. Deze worden nu beschikbaar gesteld een andere scholen, culturele verenigingen en instellingen uit Zwolle en omgeving.

De Wendakker heeft cultuur hoog in het vaandel staan, waarbij met name het vak muziek eruit springt. Alle leerlingen genieten in hun basisschoolcarrière vanaf groep 1 tot en met groep 8 van goed muziekonderwijs door middel van doorlopende leerlijn, meerdere vaste muziekdocenten en nauwe samenwerking met Hedon en de MEC muziekschool.

Van slagwerk tot snaarinstrumenten
“Wij zien als geen ander wat muziek met leerlingen doet en gunnen dat elk kind,” aldus de school. Om ook kinderen buiten de school een kans te geven om muziek te maken, heeft men het initiatief genomen om de instrumenten te verhuren via een speciale website. Scholen en instellingen kunnen daar instrumenten huren. Er is ruime keuze, van slagwerk tot snaarinstrumenten, tegen laagdrempelige prijzen. De instrumentenbibliotheek is mede mogelijk gemaakt door de Stadkamer en via een financiële bijdrage van het Hervormd Weeshuis.

Opening op 13 september
De muzikale opening van de instrumentenbibliotheek vindt plaats op vrijdagochtend 13 september om 11:00 uur, op het schoolplein van de Wendakker. Uiteraard zorgen de leerlingen voor de muzikale invulling van deze feestelijke opening.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!