‘Vuurwapen’ bij beroving Stadshagen blijkt balletjespistool

vrijdag 20 september 2019
‘Vuurwapen’ bij beroving Stadshagen blijkt balletjespistool

Naar nu blijkt is het ‘wapen’ dat gebruikt is bij de recente beroving van een 15-jarig meisje een balletjespistool te zijn. Dat bevestigt de politie op vragen van dagblad De Stentor. Het meisje werd op 8 september op de Hasselterdijk bij Stadshagen geconfronteerd met een groep jongeren die haar, onder bedreiging met een wapen, een telefoon afhandig maakten. Een dag eerder werd elders in de wijk ook een jonge vrouw met een wapen bedreigd. Of hier ook sprake was van een balletjespistool of ander nepwapen is niet bekend.

Een balletjespistool lijkt qua uiterlijk op een echt pistool, maar er kunnen alleen balletjes van 6 millimeter mee worden afgeschoten. Ze worden gebruikt voor sportieve doeleinden. Jongeren onder de 18 jaar mogen geen luchtdrukwapens in zijn bezit hebben, dus ook geen balletjespistool. Het bezit en gebruik van balletjespistolen door personen boven de 18 jaar is aan strenge regels gebonden.

Inmiddels zijn drie tieners als verdachten opgepakt. Het onderzoek duurt nog voort.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!