Korfballers Sparta behouden nipt koppositie

zondag 13 oktober 2019
Korfballers Sparta behouden nipt koppositie

Sparta Zwolle heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt in de thuiswedstrijd tegen AVO afgelopen zaterdag, op het korfbalveld aan de Oude Wetering in Stadshagen. Lees het wedstrijdverslag van Irene van Oostrum.

In een wervelend korfbalspel in de eerste twintig minuten, waarin de stand uitliep tot 9-2, lieten de Zwollenaren zien dat ze met recht in de hoofdklasse starten aankomend november. Daarna kwam AVO terug in de wedstrijd: via een ruststand van 10-6 voor Sparta ging AVO erop en erover. Het offensief reikte tot een 12-11 voorsprong voor AVO. Daarna rechtte Sparta de rug, knokte terug en zette 15-12 op het scorebord. Nog even werd het spannend toen AVO terugkwam tot 15-14, maar verder kwamen de Assenaren niet. Sparta wint en blijft gedeeld koploper in de overgangsklasse. 

Volgende week speelt Sparta de een na laatste wedstrijd van het seizoen tegen NKC. Daarna maken de Zwollenaren zich op voor de hoofdklasse in de zaal. 

Doelpunten: Jeroen Hukema (3), Henri Kikkert (3), KajRaterman (3), Rowie Soldaat (2), Pim Steenbergen (2), Iris de Jong, Anique Steenbergen.

Foto: Hans de Lange

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!