Groen licht voor uitbreiding winkelcentrum

donderdag 5 december 2019
Groen licht voor uitbreiding winkelcentrum

Voor de voorgenomen uitbreiding van het winkelcentrum van Stadshagen staan alle seinen nu op groen. De rechter heeft deze week de bezwaren van Loostad bv tegen de manier waarop de aanbesteding is verlopen afgewezen. Deze ontwikkelaar bleef samen met Dura Vermeer over na het aanbestedingstraject; na de uitspraak is er nu groen licht voor Dura Vermeer om samen met Lidl Nederland de uitbreiding op te pakken. Dat wil nog niet zeggen dat de schop morgen de grond in kan. Voor het zover is moeten nog diverse procedurele hobbels worden genomen.

De uitbreiding vindt plaats op het nu nog grotendeels braakliggend terrein, waar nu basisschool Het Saffier met noodlokalen is gevestigd. Het centrum wordt straks bijna twee keer zo groot; er komen naast woningen nieuwe winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Ook is er plek voor een derde supermarkt, die naar verwachting door Lidl zal worden gevuld. De plannen voor de uitbreiding dateren al van voor de crisis in 2008. De woningbouw stagneerde evenals de groei van de wijk. Nu Stadshagen de afgelopen jaren weer sterker is gaan groeien is er dringend behoefte aan uitbreiding van het voorzieningenniveau,

De winkels in het nieuwe gedeelte zijn aanvullend op het huidige aanbod. In het plan is een nieuw centraal plein gedacht, waar een ‘Stadsfoyer’ is voorzien. Het is de bedoeling dat het nieuwe plein een levendige ontmoetingsplek gaat vormen, dat nu nog in het centrum ontbreekt. Gemeente en Dura Vermeer gaan in goede samenwerking met de winkeliers en omwonenden nu verder aan de plannen werken. Over de planning worden de komende periode nadere afspraken gemaakt. Het is nog onduidelijk of de uitbreiding in 2023 klaar zal zijn, zoals eerder werd aangenomen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!