Winkelcentrum Stadshagen binnenkort echt fietsvrij?

zaterdag 23 juni 2018
Winkelcentrum Stadshagen binnenkort echt fietsvrij?

Veel bezoekers van en winkeliers in Winkelcentrum Stadshagen ergeren zich aan de vele fietsen die – met name bij de supermarkten – gestald worden. Hiertegen optreden was niet mogelijk, maar daar lijkt verandering in te komen: de gemeente Zwolle heeft besloten voor de Wade een stallingsverbod voor fietsen en bromfietsen in te stellen.

Tot nu toe konden de winkeliers weinig meer doen dan met ludieke acties proberen het winkelend publiek ertoe te bewegen de fietsen in de fietsenstallingen aan beide uiteinden van de Wade te stallen. Al enkele jaren worden bezoekers hier enkele weken per jaar door studenten van Deltion op gewezen en begin dit jaar werden bloemen geschilderd op plekken waar veel fietsen staan. Maar echt helpen deed het niet en daarom heeft de winkeliersvereniging de gemeente en politie gevraagd hierop te handhaven. Om dat te kunnen is een verbod op het stallen van fietsen nodig, maar dat was er nog niet.

Op dit moment ligt het besluit voor het fietsverbod ter inzage en kan hier nog bezwaar tegen gemaakt worden. De uiterste datum daarvoor is 27 juli, daarna treedt het stallingsverbod in werking. Fietsers die dan nog hun fiets in de Wade stallen riskeren een boete van 35 euro.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!