Meer ‘ribbelstroken’ voor blinden in Stadshagen

dinsdag 21 mei 2019
Meer ‘ribbelstroken’ voor blinden in Stadshagen

Op stations en bij veel bushaltes in Zwolle liggen ze al langer: de blindengeleidelijnen, ook wel ‘ribbelstroken’ genoemd. In de afgelopen tijd zijn deze ook aangelegd op oversteekplaatsen rondom het winkelcentrum Stadshagen. De kruisingen Belvederelaan-Frankhuizerallee en Belvederelaan-Oude Wetering en enkele bushaltes zijn nu voorzien van deze ribbels.

De ribbelstroken zijn markeringen op de grond, waardoor blinden en slechtzienden met een blindenstok of met hun voeten op gevoel een bepaalde looplijn kunnen volgen. Ze helpen visueel gehandicapten zich met meer gemak over straat te bewegen. Fietsen, straatmeubilair, reclameborden en terrasstoelen staan nogal eens daar waar een blinde ze niet verwacht. De toegankelijkheid van de openbare ruimte wordt hierdoor behoorlijk beperkt. Wie goed kan zien is zich hier vaak niet van bewust.

Blindengeleidelijnen zijn nuttige hulpmiddelen. Daarnaast blijft het van belang dat wie van de straat gebruik maakt zich bewust is van de visueel beperkte medemens. Lukraak gestalde fietsen in het winkelcentrum dragen dus niet alleen bij aan verrommeling van de openbare ruimte. Het zijn ook obstakels voor onze blinde en slechtziende wijkbewoners.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!