Vrienden Stadshoeve eten dit weekend gratis spruiten

zaterdag 15 februari 2020
Vrienden Stadshoeve eten dit weekend gratis spruiten

Wie Vriend van Park de Stadshoeve is geniet dit weekend gratis van zelf geplukte boerenkool en spruiten. Het park stelde vanochtend zijn tuin open, zodat nog niet geplukte winterkost een smakelijke plek kon krijgen op de eettafels bij diverse gezinnen in Stadshagen. Ruim 50 hongerige vrienden maakten van de gelegenheid gebruik. Het was de eerste keer dat het park het tuinhek open deed; de tuin was voorgaande jaren nog niet goed beschikbaar.

De plukuren leverden behalve gezelligheid ook wat bijzondere ervaringen op. Wat moet je denken van een jonge vader, die voor zijn gezin een maaltje boerenkool moet halen, maar zich vertwijfeld afvroeg hoeveel hij eigenlijk nodig heeft. Of de moeder met haar dochtertje van 4, die uitlegde hoe de spruiten aan een stronk groeien, maar er zelf blijk van geeft niet te weten hoe je zo’n kooltje van de stam afhaalt. En wat was het nuttig dat er ook oudere dames aanwezig waren die hardop hun heerlijke recepten uitwisselden, van wok tot stamppot. De aanwezigen werden ook onderwezen door een man op leeftijd, die alleen boerenkool eet ‘waar de vorst overheen is gegaan’.

Deze openbaringen kreeg je er vandaag, naast de verse, biologische groenten, gratis bij. De plukuren van Park de Stadshoeve zijn een aanrader. Maar dan moet je wel Vriend worden van deze prettige oase in een drukke wijk. Stichting Park de Stadshoeve heeft als doel inwoners van Stadshagen met elkaar te verbinden. Dit doet men door een ontmoetingsplek te zijn voor activiteiten voor jong en oud. Park de Stadshoeve draait volledig dankzij de inzet van vrijwilligers en giften van Vrienden.

Vriend worden? Kijk op parkdestadshoeve.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!