Kunstenaar hoopt met muurschilderingen op wijkbudget

woensdag 19 januari 2011 1 reactie

Artist impression "The Present" van kunstenaar Nyenhuis, die hoopt hiermee de wijk te kunnen sieren.

Met nog enkele weken te gaan voordat de eerste stembiljetten in de brievenbus belanden, presenteert zich bij Stadshagennieuws weer een kandidaat voor de strijd om de wijkbudgetten. Het gaat ditmaal om “Stadshagen Back 2 the Future”, een project van de Zwolse kunstenaar Henk Nyenhuis dat werd ingediend door Kinderopvang “Eigenwijs” uit Stadshagen. De kunstenaar wil samen met jongeren muurschilderingen aanbrengen in Stadshagen in bijvoorbeeld tunnels of steegjes. In de schilderingen moeten onder meer elementen van de vroegere geschiedenis van Stadshagen terug te vinden zijn, zoals het oerbos of een kasteel maar ook moderne elementen.

Jongeren
Het plan van de kunstenaar is om workshops te geven bij de jongeren van wijkcentrum LevelZ om daarna samen met hen de wijkschilderingen te maken. Zo krijgen de jongeren ook meer binding met de wijk, is de onderliggende gedachte van het voorstel. “Stadshagen Back 2 the Future” moet een tijdslijn van het verleden naar de (verre) toekomst worden, aldus de kunstenaar. De schilderingen moeten verschijnen bij de parkeergarage van het winkelcentrum, in steegjes, tunnels of op muren elders.

Archeologische elementen
Kunstenaar Nyenhuis is momenteel bezig met een studie naar het verleden van de omgeving van Stadshagen. Elementen als het vroegere oerbos of het kasteel van Voorst moeten weer terug te vinden zijn in de schilderingen. Begin februari worden de stembiljetten verdeeld. Tijdens een verkiezingsavond in februari of maart wordt de uiteindelijke winnaar van de wijkbudgetten bekend gemaakt.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!