Kickoff verkiezingen wijkbudgetten: overzicht

zondag 6 februari 2011 1 reactie

De grote strijd rond de wijkbudgetten voor Stadshagen gaat deze week los. Vanaf woensdag 9 februari tot en met 28 februari kunnen huishoudens in Stadshagen stemmen op het project naar keuze, projecten die door wijkbewoners werden ingediend om de wijk nog beter te maken. Elk huishouden krijgt twee stembiljetten. Stadshagennieuws.nl zet de keuzemogelijkheden nog een keer voor u op een rij.

De aftrap van de verkiezingen vindt plaats in hotel Fidder, waar alle betrokkenen samen met wethouder Vedelaar de stembussen officieel zal openen. Vanaf dat moment wordt het voor de geestelijke vaders en moeders van de wijkideeën een spannende periode. Tot en met 28 februari kan er worden gestemd op projecten waarvan de inwoners van Stadshagen uiteindelijk zelf profiteren. Althans, dat is de bedoeling van het project. De stemlocaties staan vermeld in de bijgaande verkiezingsfolder. Drie maart zal de uitslag tijdens het verkiezingsfeest in het Cultuurhuis bekend worden gemaakt. Lees hieronder verder voor de projecten waarop u uw stem vanaf woensdag kunt uitbrengen. Wat is uw favoriet? Laat het ons in de reacties weten.

De ideeën: Categorie: grote projecten
(groter dan € 10.000,-, totaal beschikbaar € 80.000,-)

1. Dag van de muziek in het Twistvlietpark– kosten: € 15.000,-
Idee van dhr. Bartelds en dhr. Dam
Onze “droom” is een spetterend muziekspektakel in het Twistvlietpark. Een doorlopend programma van 12.00 tot 21.00 uur voor het gehele gezin in de ambiance van een zonnige zomerpicknick. De programmering van het muziekfeest ligt in handen van Stadshagenaar Albert Dam in samenwerking met muzieklabel www.dwaarshoes.nl Als u stemt op dit project dan kunt u straks deze “droom” meebeleven.

2. Overkapping 2 fietsenstallingen winkelcentrum – kosten: € 52.000,-
Idee van mevr. Hoekerd
Door een overkapping te plaatsen over de fietsenstallingen aan de Werkerenlaan en de Belvederelaan vervalt de noodzaak om bij slecht weer de fiets het winkelcentrum in te nemen en blijven de kinderzitjes ook droog!
De afwezigheid van de fietsen in het winkelcentrum bevorderd tevens de brandveiligheid.

3. Muurschilderingen– kosten : € 45.000,-
Idee van mevr. Kuiper
In samenwerking met Travers Welzijn, Jongerencentrum Level Z gaat kunstenaar Henk Nyenhuis eigentijdse muurschilderingen maken met als thema: “Stadshagen Back 2 the Future” een tijdslijn van de plek waar de wijk ligt tot in de toekomst. Van prehistorie, toen de tegenwoordige wijk nog onder water stond tot aan de ijstijden, naar het begin van de jaartelling, de middeleeuwen (kasteel van Voorst), tot nu en zelfs tot in de toekomst.
Locaties kunnen bijvoorbeeld zijn gure tunnels en lelijke muren, De jongeren krijgen een aantal workshops muurschilderingen en graffiti, waarna ze het geleerde samen met Henk in de praktijk zullen brengen. Het doel van dit project is om meer kunst in deze jonge wijk, voor een leefbaarder en veiliger gevoel en tevens een blik terug in de tijd te geven. Ook de betrokkenheid van de bewoners te stimuleren doordat ze zelf mee kunnen werken aan een gezamenlijk kunstwerk in hun eigen wijk.

4. Combi-initiatief Cultuurhuis – kosten : € 80.000,-
Idee van mevr. Urscheler
Cultuurhuis wordt kloppend hart Stadshagen.
De sociale saamhorigheid kent een terugloop in Stadshagen, blijkt uit buurtonderzoek van de gemeente Zwolle. De wijk mist een ontmoetingsplaats waar iedereen zich welkom voelt. Het Cultuurhuis zou hier, met de nodige aanpassing, de aangewezen plek voor zijn.
Wij vinden het van groot maatschappelijk belang dat het Cultuurhuis ook een ontmoetingshuis gaat worden. Een plek in de wijk waar mensen bij elkaar komen om samen te koken, te eten, om een kop koffie aan de leestafel te gebruiken, om een kaartje te leggen, om een kinderclub te houden, noem maar op. De gemeentelijke wijkbudgetten bieden een mogelijkheid dit te realiseren. Dit initiatief heeft de belangstelling en steun van Travers Welzijn, de kwartiermakers van stichting Focus, stichting Cultuurhuis, Oranjefonds. Nu uw steun nog!

5. Overdekte ontmoetingsplaatsen voor jongeren– kosten : € 40.676,-
Idee van dhr. Veldhuizen
Op een regenachtige en winderige avond bedacht een groep jongeren dat zij een eigen plek wilden hebben waar je droog kan staan, omdat er in Stadshagen geen overdekte plekken zijn waar jongeren elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten. Met wijkbudgetten wilden zij drie overdekte ontmoetingsplaatsen realiseren, om zo tegemoet te komen aan de jongeren in Stadshagen en bij te dragen aan het vergroten van de leefbaarheid van de wijk.
De JOP (JongerenOntmoetingsPlek) is overdekt, hufterproof en onderhoudsarm. Jongeren die dit plan bedacht hebben willen verantwoordelijkheid nemen voor de plekken door ze te adopteren, regelmatige schoonmaakacties en het betrekken van tieners hierbij.

De ideeën: Categorie: kleine projecten
(tot € 10.000,-, totaal beschikbaar € 59.000,-)

6.Wagenvang voor winkelwagens bij winkelcentrum – kosten : € 1.500,-
Idee van mevr. Hoekerd
Het idee is een een zgn “wagenvang” te plaatsen bij de fietsenstalling in het winkelcentrum Stadshagen aan de zijde van de Werkerenlaan. Er is wel een wagenvang maar deze bevindt zich op de parkeerplaats van de auto’s. Vanaf deze locatie heb je geen zicht meer op je fiets en de boodschappen. Het is een drukke weg wat weer gevaar oplevert voor de kleintjes. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen de fiets meenemen het winkelcentrum in, wat zorgt voor een chaos tijdens de spits.

7. Kerstival Stads-be-hagen– kosten : € 2.000,-
Idee van mevr. Bulten
Het is de bedoeling om in 2011, in de aanloop naar de kerstdagen, een middag/avond te organiseren in het Cultuurhuis, voor de oudere wijkbewoners van Stadshagen.
Het Cultuurhuis is goed toegankelijk voor mensen, zowel met een scootmobiel, als voor een rolstoel en rollator.Het voorstel is om Kinderkoor Konstantijn een optreden te laten verzorgen, in Kerstsfeer, in het Cultuurhuis Stadshagen. Tevens krijgen de gasten een aantal consumpties met hierbij iets lekkers in kerstsfeer.

8.Meer plezier met minder geluid – kosten : € 7.000,-
Idee van dhr. Wimmenhove
Een aantal jaren vind er in een ruimte van de GKV de Fontein een soos voor jongeren plaats. Er worden voor deze jongeren diverse activiteiten georganiseerd. Op deze avonden wordt er nogal veel buiten gepraat met mooi weer . En dat galmt aardig tussen de gebouwen door, waarvan de bewoners van de Swaenenborg soms last hebben.
Met dit idee zal er een stuk minder overlast/ergernis zijn en daarnaast creëren wij een mooie plek voor met name de jongeren om lekker buiten te kunnen relaxen.

9. Sinterklaas en pieten in het nieuw! – kosten : € 6.000,-
Idee van mevr. Heidinga
Dit jaar wil sinterklaas graag opnieuw alle kinderen in Stadshagen ontmoeten en met een bezoek verblijden. Zijn kleding en pruik en dat van zijn pieten zijn echter aan vervanging toe. Ook zij willen wel eens in het nieuw gestoken worden. Hopelijk kan sinterklaas dit jaar in nieuw kostuum aanmeren in Stadshagen!

10. Brievenketting – kosten : € 2.880,-
Idee van mevr. Pol
Wanneer komt hij nou? Is de post al geweest vandaag? Het krijgen van een kaartje is voor veel mensen een leuk cadeau. Al helemaal wanneer zo’n kaartje totaal onverwachts komt..
Met dit community arts project wil ik mensen met elkaar in contact brengen door het schrijven van kaartjes naar elkaar. 1000 willekeurige mensen zullen aankomende tijd een mooi kaartje in de bus krijgen. Schrijf hierop een mooie herinnering uit jouw buurt op. Twee dagen later zal een andere buurtbewoner verblijdt worden met een heel persoonlijk kaartje.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!