Vaarverbod wegens gevaarlijk hoger water IJssel

zaterdag 17 juli 2021
Vaarverbod wegens gevaarlijk hoger water IJssel

Door het stijgende waterpeil in de IJssel als gevolg van hevige regenval in onder meer het Duitse achterland, heeft Rijkswaterstaat een vaarverbod afgekondigd voor recreatievaart. De sterke stroming, maar ook onzichtbare betonning en veel drijvend materiaal zoals bomen en andere grote objecten is het levensgevaarlijk om met bootjes het water op te gaan.

Tot wanneer het verbod geldt is nog niet duidelijk, dat zegt Rijkswaterstaat in een nader bericht mee te delen. De stand van de IJssel bij Stadshagen is al licht verhoogd, maar zal naar verwachting de komende dagen alleen maar stijgen. Vanaf maandag zal het waterpeil uit berekeningen van Rijkswaterstaat de grens van verhoogde waterstand passeren en daarna nog licht doorstijgen.

Bijzonder maar nog niet zorgwekkend
Het hogere waterpeil is nog niet te vergelijken met dat van een aantal voorjaren, waar smeltwater en regenwater de IJssel soms flink doet opzwellen. Tot dusver worden er ook geen taferelen verwacht zoals delen van Duitsland, België en Limburg, waar andere rivieren fors uit hun oevers zijn getreden.

Toch is het hoge water in de IJssel gedurende dit jaargetijde bijzonder. Enkele jaren geleden was er juist sprake van extreem laagwater, waardoor er geen scheepvaart mogelijk was.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!