Geluidswal rond Stadshagen wordt dijk tegen hoogwater

dinsdag 15 oktober 2013 2 reacties
Geluidswal rond Stadshagen wordt dijk tegen hoogwater

De gemeente Zwolle wil een dijk maken van de geluidswal die langs Stadshagen ligt. Met slechts beperkte aanpassingen kan van de geluidswal een dijk worden gemaakt die water tegenhoud als er bijvoorbeeld in de Mastenbroekenpolder een dijk doorbreekt en er hoogwater dreigt. Dat blijkt uit een voorstel van de gemeente Zwolle.

Beschermen tegen hoogwater
Samen met andere maatregelen in de stad wil Zwolle zich beter beschermen tegen hoogwater. Het gaat om pilotprojecten die een belangrijke input moeten vormen voor het landelijke Deltaprogramma.

Kwetsbaar gebied
Stadshagen ligt in een gebied dat gevoelig is voor overstromingen. Een verandering van het IJsselmeerpeil, hogere rivierafvoeren, extremere natte en droge periodes en een aanpassing van de veiligheidsnormen kunnen grote gevolgen hebben voor het gebied. Door van de geluidswal langs Stadshagen een dijk te maken moet dit de stad samen met andere projecten beter beschermen tegen hoogwater.

De gemeente Zwolle heeft voor de aanpassing van de geluidswal (zoals langs de Stadshagenallee en de Hasselterweg) een krediet aangevraagd bij de provincie Overijssel.

Foto: Geluidswal langs de Hasselterweg 

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!