Kerstbomeninzameling levert veel bomen op

woensdag 5 januari 2022
Kerstbomeninzameling levert veel bomen op

De kerstbomeninzameling lijkt ook dit jaar een groot succes. Veel mensen hebben hun overtollige kerstbomen na de jaarwisseling gegeven aan kinderen die de bomen verzamelden. Dat leverde soms tuinen met tientallen kerstbomen op, die woensdag werden ingeleverd bij centrale inzamelingspunten.

De kinderen krijgen per ingeleverde boom twintig eurocent of een stempel waarmee ze een kaartje voor het zwembad kunnen sparen. Bij sommige kinderen leek dat met gemak te gaan lukken. Een enthousiaste jongeman verzamelde een stuk of 100 bomen. Dat leverde hem een mooi bedrag op en een aantal keer gratis zwemmen.

De kerstbomen worden door de ROVA verzameld en afgevoerd naar een specialistisch bedrijf in Rouveen. Uiteindelijk worden de afgedankte bomen verwerkt tot compost, die de bewoners van Zwolle later weer kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld hun tuinen.

Deze inzameling gemist? Volgende week woensdag 12 januari 2022 kunnen kinderen tussen 13.00-16.00 uur op vier plekken in Stadshagen opnieuw oude kerstbomen inleveren:
– Drapenierlaan
– Jeugdtuinen Oude Wetering
– Hoek Frankhuizerallee/ Slaperdijkstraat
– Sportlaan/ parkeerplaats CSV’28

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!