Zwolle presenteert 3 maart varianten verkeersknip

vrijdag 25 februari 2011 4 reacties

Donderdag 3 maart wordt in het Cultuurhuis van Stadshagen  het onderzoek naar de ‘verkeersknip’ in Stadshagen gepresenteerd aan wijkbewoners en andere belanghebbenden. In het Informatiecentrum wordt tijdens een inloopbijeenkomst uitgelegd welke varianten om de knip op te heffen onderzocht zijn en wat de uitkomsten van het onderzoek zijn. De verkeersknip houdt de wijk letterlijk en figuurlijk  al jarenlang in een houdgreep. De knip zorgt ervoor dat men niet binnendoor naar de twee wijkdelen kan rijden.

Onderzoeksbureau
De afgelopen maanden is het onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng. Medewerkers van het bureau en van de gemeente Zwolle geven op 3 maart tussen 17.00-21.00 uur tekst en uitleg over het onderzoek. Er is geen centrale presentatie: belangstellenden kunnen op elk moment naar de bijeenkomst komen.

Verkeersknip
De verkeersknip zorgt ervoor dat autoverkeer in Stadshagen niet van het ene deel van de wijk naar het andere deel kan rijden. Omdat er in de wijk bezwaren bestaan tegen de knip heeft de gemeente onderzocht of het autoverkeer in de wijk beter georganiseerd kan worden.

Burgemeester en wethouders buigen zich in de collegevergadering van 1 maart over het rapport van Goudappel Coffeng. Pas na een besluit van het Zwolse gemeentebestuur – opdrachtgever aan Goudappel Coffeng – is het onderzoeksrapport openbaar.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!