Verbazing in Breecamp over knip in buslijn 11

dinsdag 13 december 2022
Verbazing in Breecamp over knip in buslijn 11

Bewoners van Breecamp zijn verbaasd: op de bushaltes in het wijkdeel hangt een mededeling dat buslijn 11 in de avond en weekenden niet meer rijdt. In plaats daarvan moeten bewoners een belbus oproepen als ze met de bus willen reizen. StadshagenNieuws ontving verschillende reacties van lezers over de plotselinge aankondiging.

“Wil je met de bus dan moet je 30 minuten van tevoren bellen voor een belbus. Onbegrijpelijk voor een inmiddels grote wijk die op dit moment ook nog sterk uitbreidt”, reageert een lezer uit Breecamp. “Is Breecamp het afvoerputje van het OV?”, vraag een andere lezer zich af.

‘Reserveerlijn’
Een rondgang op de website van RRReis laat inderdaad zien dat er sinds 11 december wijzigingen in de buslijnen zijn doorgevoerd. Zelf noemt de busvervoerder de bezuiniging een ‘Reserveerlijn’ die in de avond en weekenden rijdt. Maar feit is wel dat – wil je met de bus – je minimaal een half uur van tevoren moet bellen om het busje te laten rijden. “Tussen station Stadshagen en station Zwolle kunnen reizigers ’s avonds en in het weekend met de trein reizen”, schrijft RRReis. De afstand van Breecamp tot het station in Stadshagen is echter aanzienlijk.

Waar lijn 11 het nazien heeft, verdubbelt in de avonduren en weekend lijn 3 van het station naar Berkum en Hessenpoort juist in dienst. In Breecamp begrijpen ze de wijziging voor Stadshagen niet. “Destijds hebben veel bewoners er veel energie in moeten stoppen om die buslijn hier te krijgen. Wat kan de politiek hieraan doen?”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!