Sparta maakt zich klaar voor seizoen in de Ereklasse

zaterdag 9 september 2023
Sparta maakt zich klaar voor seizoen in de Ereklasse

Na het kampioenschap van afgelopen jaar mag korfbalvereniging Sparta uit Stadshagen zich opmaken voor een veldseizoen op het hoogste niveau van Nederland.

Op 17 juni 2023 rond een uur of 17.00 barstte het feest los: Sparta Zwolle promoveerde naar de Ereklasse. Nu ruim twee maanden later staat de competitie op het punt van beginnen, Sparta speelt in een poule met Korfbal League-club LDODK, Mid-Fryslan en SCO. Wat kan Sparta inbrengen in dit Friese geweld?

Wie naar de huidige selectie van Sparta Zwolle kijkt, ziet veel nieuwe gezichten. Na het stoppen van veel belangrijke spelers is de selectie aangevuld met veelal eigen kweek en Pools international Maciek Kolodziejski. Kolodziejski kwam afgelopen zomer over van SCO en hoopt in Zwolle voor zijn kans te kunnen gaan.

Alle veranderingen in de groep zorgen voor veel enthousiasme en hernieuwde energie. Puur kwalitatief gezien zal Sparta het heel zwaar gaan krijgen in deze poule. De wedstrijden zullen met veel weerstand gespeeld worden, waarvan alleen maar geleerd kan worden. Sparta wil de huid duur verkopen en hoopt een paar keer te kunnen excelleren. Wat dat oplevert? Hopelijk een aantal punten en goede voorbereiding op de zaal, waar Sparta voor het kampioenschap kan gaan.

Hoofdtrainer Jan Bijkerk wil nog niet aan een kampioenschap in de zaal denken: “Wij willen door de enorme weerstand op het veld onszelf ontwikkelen met als resultaat dat wij ambiëren om in de zaal bovenin de Overgangsklasse mee te doen.” Daarnaast is Bijkerk ook erg blij met de toevoegingen van Henk-Jan van de Wetering en Luca Emmer aan de trainersstaf voor het komende seizoen. 

Zaterdag 9 september om 15:30 trapt Sparta Zwolle het seizoen op sportpark De Verbinding af tegen LDODK uit Gorredijk.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!