Online petitie voor langere reactietermijn ‘knip’

donderdag 10 maart 2011 16 reacties

De tot dusver anonieme klankbordgroep die ijvert voor een langere reactietermijn op het rapport Goudappel Coffeng is een online petitie gestart. Dat liet de initiatiefnemer deze website weten. De petitie richt zich op een langere reactietermijn voor het rapport over het al dan niet openbreken van de verkeersknip in Stadshagen. De klankbordgroep presenteert zich namens ‘bewoners en andere belanghebbenden’, maar heeft zich nog steeds niet geopenbaard. Dat leidt tot kritiek door bezoekers van de website op de klankbordgroep. Zij vinden het onduidelijk wiens belang de groep dient.

“Maak jezelf bekend”
De gemeente heeft inwoners van Stadshagen de mogelijkheid gegeven te reageren op de plannen van Goudappel Coffeng, die vorige week een rapport presenteerden met daarin allerhande varianten en de effecten daarvan. Bewoners van Stadshagen krijgen nu de kans om zich uit te spreken over de varianten en kunnen dit in twee weken tijd doen. De klankbordgroep wil echter meer tijd om een alternatief plan in te kunnen dienen en ziet de reactietermijn van twee weken als te kort, zo blijkt uit de reacties van één van de klankbordleden in dit veelbesproken artikel. De klankbordgroep wil een langere termijn van twee maanden. CDA-raadslid Martijn van der Veen wees de initiatiefnemers erop zich snel bekend te maken, zodat de raad de klankbordgroep ook echt serieus te kunnen nemen. Tot nu toe een tevergeefse oproep.

Klik hier om de petitie van de klankbordgroep te bekijken.

Klik hier om het reactieformulier van de gemeente Zwolle te bekijken.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

16 reacties op 'Online petitie voor langere reactietermijn ‘knip’' »

 • Di Mistro schreef:

  Reactietermijn voor verkeersknip Stadshagen
  met week verlengd tot en met 25 maart

  Inwoners van Stadshagen en ander belanghebbenden hebben nog een week de tijd om te reageren op het onderzoeksrapport naar de verkeersknip in de Zwolse wijk. De nieuwe wethouder René de Heer, onder meer verantwoordelijk voor verkeer, heeft dat vrijdag bekend gemaakt. Reactieformulieren op het onderzoek kunnen nu nog tot en met uiterlijk vrijdag 25 maart ingestuurd worden.

  Wethouder De Heer nam vrijdagmiddag in Stadshagen een flinke bundel reactieformulieren in ontvangst van de buurt Pad en Tuin. De Heer: “Ik hoor de laatste dagen van meer initiatieven van mensen om zoveel mogelijk reacties te verzamelen. Als stadsbestuur kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen. Daarom hebben we ook eerst het rapport voorgelegd aan de wijk: we willen weten wat mensen van het onderzoek naar de verkeersknip vinden.”

  Meer tijd
  De wethouder wil voorkomen dat mensen zich straks toch niet gehoord voelen. “We hebben al een groot aantal reacties binnen. De oorspronkelijke termijn van ruim twee weken om te reageren is, denk ik, ruim voldoende. Maar ik merk ook dat sommige mensen toch nog iets meer tijd nodig hebben. Om na te denken over andere opties, of om buren te mobiliseren om óók mee te denken en te reageren. Een week extra om een reactieformulier in te leveren lijkt me daarom zinnig”, stelt de wethouder.
  Daarna willen burgemeester en wethouders zo snel mogelijk zelf een standpunt bepalen of en hoe de verkeersknip in Stadshagen opgeheven kan worden. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad over de toekomst van verkeersstromen in de Zwolse wijk.

 • WFvN schreef:

  Wat een giller!!!

  Gefeliciteerd Di Mistro, dat je met je 6 stemmen voor de petitie het voor elkaar gekregen hebt om de termijn een week op te schorten.

  Geloof je het zelf? Dat die termijn opgeschort is wil ik best geloven. Maar eer wie eer toekomt.

  Volgens mij is dit puur een Rene de Heer die gezichtsverlies wil voorkomen koste wat het kost en heeft het verder geen drol te maken met die vage, anonieme Di Mistro die maximaal 5 andere stemmen op z’n petitie gekregen heeft.

 • Di Mistro schreef:

  @WFvN schrijft:Volgens mij is dit puur een Rene de Heer die gezichtsverlies wil voorkomen koste wat het kost en heeft het verder geen drol te maken met die vage, anonieme Di Mistro die maximaal 5 andere stemmen op z’n petitie gekregen heeft.

  Wie weet hoeveel stemmen we nu nog krijgen.

  Di Mistro

 • WFvN schreef:

  Nou, inderdaad!

 • Hans G schreef:

  @di mistro waarom krijg ik het gevoel dat di mistro misschien zelf wel R.de Heer is, maar de hoop op zeker 7 medestanders zou ik ook nooit opgeven.Kap er toch mee en respecteer nu toch eindelijk de wens van de bewoners dat de knip geaccepteerd word.

 • Gerrit schreef:

  Hans G schreef:
  @di mistro waarom krijg ik het gevoel dat di mistro misschien zelf wel R.de Heer is, maar de hoop op zeker 7 medestanders zou ik ook nooit opgeven.Kap er toch mee en respecteer nu toch eindelijk de wens van de bewoners dat de knip geaccepteerd word.

  Nou, daar ben ik nog niet zo zeker van als iedereen zijn stem mag uitbrengen dan vrees ik toch wat anders.

 • Di Mistro schreef:

  Omdat de reactie termijn op het rapport van Goudappel Coffeng met een week is opgeschort heeft de klankbordgroep de petitie ingetrokken.

  Klankbordgroep

  Di Mistro

 • WFvN schreef:

  Mooi, dan krijgen we dus aan het einde van de week jullie plan te horen. Want daar was het om te doen: tijd winnen om het plan goed uit te werken. Intrekken van de petitie betekent dan natuurlijk dat jullie klaarblijkelijk genoeg hadden aan 1 week extra.

  Maar helaas, we weten allemaal dat dat niet het geval is. Er is geen plan, er komt geen plan, niet nu, niet over een week, niet over 2 maanden. De buitengewoon trieste hoeveelheid stemmen op de petitie is lijkt enige reden van het sluiten van de petitie.

  Wat wordt je volgende stunt/actie/leugen?

 • WFvN schreef:

  Hm……. 1 april zit eraan te komen!! Dat is het dus.

 • Hans G schreef:

  @ WFvN inderdaad 1 April dat is de geijkte datum voor een “ludieke” actie ,als hem de moed nog maar niet in de schoenen is gezakt.

 • WFvN schreef:

  @Hans G.
  Ik hoop (en denk) toch echt dat dit één grote, te vroeg door de mand gevallen, 1-April-grap is. Mocht het allemaal wèl echt zijn, dan is het werkelijk dieptriest. Tja, of een puber met een te grote b*k.
  Maar werkelijk, zet alles naast elkaar. Er zijn véél teveel dingen die niet kloppen, die te zot zijn voor woorden. Als het wel werkelijk is, is Di Mistro rijp voor een enkele reis in een ramenlikkerbusje of moet hij nog flink droog worden achter z’n oren. Maar ik blijf bij de 1-april-grap (en die is dan wel te vroeg uitgekomen maar in ieder geval in beginsel goed bij mij gelukt). Ik hoop dan ook dat op 1 April Di Mistro zich bekend maakt, niet als zielig, eenzaam klankbordlid maar als een grappenmaker. Ben wel benieuwd wie ons deze poets heeft gebakken.

 • Di Mistro schreef:

  @WFvN de klankbordgroep is opgeheven.

  Er is intern veel onenigheid ontstaan hoe de knip op te heffen. Vanaf deze zijde wensen wij het college en later de gemeenteraad dan ook heel veel wijsheid toe met het nemen van een besluit.

  Tot @Hans G en @ WFvN wil de klankbordgroep – en daarmee ook Di Mistro – het volgende zeggen: Bedankt voor de open discussie die jullie hier met de leden van de klankbordgroep hebben gevoerd.
  Het was erg boeiend. En voor ons zeer verfrissend!

  Aan @ WFvN hebben we nog wel een vraag. Bent u nu degene die in een oranje banaan fiets door Stadshagen fietst? Als dat zo is dan vinden wij dat u een foto dient in te sturen naar deze website. Wij vinden echt dat u een geweldig mooi vervoer middel hebt! Dat verdient een eervolle vermelding op deze website! @ Redactie kan dat geregeld worden?

  We gaan er vanuit dat we u zullen treffen bij de vergadering van de gemeente, waarin het besluit genomen gaat worden over de verkeersknip.

  Volgens het interview wat René de Heer gaf aan RTV oost zal dat ergens in mei zijn. Voor het gehele interview:

  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=123627

  Tot dan!

  Di Mistro

 • WFvN schreef:

  (WFvN wacht toch morgen nog even af)

 • WFvN schreef:

  Jammer. Géén alternatief plan van Di Mistro. Geen keihard vasthouden aan de termijn van 3 maanden. Geen klankbordgroep, sterker nog, geen groep. Geen bekendmaking van Di Mistro.

  Helaas zelfs geen 1-april-grap waar we met open ogen in getuind zouden zijn. Niets van dat. Erg jammer.

  /WFvN maakt een reminder voor de toekomst: Di Mistro is a complete waste of time.

 • Hans G schreef:

  @WFvN laten we niet te vroeg juichen om het ogenschijnlijk niet bestaan of iets dergelijks van iets wat Di Mistro schijnt te zijn,het houd zich vast aan de waarschijnlijk laatste strohalm (zie link in zijn comm.)dus half of eind Mei kunnen we misschien pas juichen want als de knip toch iets word aangedaan meld hij zich waarschijnlijk in alle sterkte terug,al hoop ik daar natuurlijk niet op.KEEP DE KNIP ALIVE

 • WFvN schreef:

  @Hans G
  Niet te vroeg juichen ben ik mee eens. We moeten wel beseffen wie de wethouder is en wie ook alweer om het hardst geschreeuwd heeft vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.
  En wat betreft Di Mistro, mogelijk heb je gelijk. Mocht de wethouder de boel erdoor rammen, dan zal DM vast flink gaan roeptoeteren maar veel inhoud heeft het dan nog altijd niet. Blijf ik ook bij m’n punt dat DM zonde van m’n tijd is.

  En verder natuurlijk (het lijkt wel een algemene groet te worden) Keep de knip alive ;-)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!