Zwolle pakt uitkeringsfraudeurs aan

donderdag 13 augustus 2009

De gemeente Zwolle heeft na een onderzoek voor meer dan drie ton aan uitkeringsfraude opgespoord. In het afgelopen kwartaal werd er voor 332.922 euro gefraudeerd. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Een aanzienlijk deel van de fraudeurs bestaat uit mensen die wel een uitkering krijgen, maar verzwegen dat ze ook inkomsten uit werk hadden. Bovendien liet de gemeente voormalig bajesklanten, die hun detentie aan de gemeente hadden verzwegen, uitkeringsgelden terugbetalen.

Eén stel in Zwolle had het grootste aandeel in de Zwolse uitkeringsfraude. Een 54-jarige vrouw ving al tien jaar lang een bijstandsuitkering, maar verzweeg dat zij samenwoonde met een 40-jarige man. Deze had inkomsten uit werk en WW-uitkeringen. Samen fraudeerden zij voor 142.000 euro, zowat de helft van het totale Zwolse fraudebedrag van het afgelopen kwartaal.

In totaal zijn er negen uitkeringen stopgezet wegens een verkeerd vermelde of verzwegen woonsituatie. Bovendien waren er verschillende personen die naast hun uikering hun inkomsten uit werk verzwegen. Zijn fraudeerden voor 61.176 euro.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!