Zwolle blijft de beste werkgevende gemeente

zondag 29 november 2009

De gemeente Zwolle blijft onverminderd populair als werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van het vakblad Intermediair, waar Zwolle op de vijfde stek prijkt van populairste werkgevers in Nederland. De gemeente, de populairste werkgevende gemeente van Nederland, moet alleen de Rabobank, RDW, ACHMEA en Waterschap Brabantse Delta achter zich dulden. Geen andere gemeente in Nederland is populairder als werkgever dan Zwolle. De uitslag vindt groot enthousiasme bij de gemeente, die kansen ziet in de hoge klassering.  

Ondanks lagere positie enthousiasme
Vorig jaar stond de gemeente Zwolle nog derde op de prijklijst van Intermediair, nu moet Zwolle dus twee plaatsen inleveren. Ondanks dat kleine verlies is de blijdschap bij de gemeente groot. “We hebben het lef gehad om ons weer te laten zien en weer mee te doen in dit onderzoek. Vorig jaar stonden we op 3, nu op nummer 5. Er zijn ook organisaties die hoog eindigen en dan niet meer mee doen uit angst om gezichtsverlies te lijden als ze het jaar erop opeens naar beneden duikelen in die ranglijst,” laat enthousiast gemeentesecretaris Oenze Dijkstra in een reactie op de uitslag weten.

Toptalent
Dijkstra laat ook weten dat de plek op de lijst van Intermediair een positieve uitstraling geeft aan onder meer jong toptalent. “Die kwalitatief goede mensen moet je binnenhalen en behouden. Als je dat lukt, heeft Zwolle dus ook de betere gemeenteambtenaren van het land. Daar profiteert de stad elke dag van.”

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!